Ανδρέας Κατσανιώτης: Σε λίστα των έργων ΣΔΙΤ το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας

 

Για την άμεση προώθηση των έργων ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα και της ανάπλασης  του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», συζήτησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης και  ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κατσανιώτη πως το έργο κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου έχει ήδη ενταχθεί στη νέα λίστα έργων ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δις ευρώ που θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει έως το τέλος της χρονιάς, βάσει της μελέτης που έχει γίνει από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές», η οποία θα είναι και η αναθέτουσα αρχή του διαγωνισμού. 

Ο κ. Κατσανιώτης, πρόταση του οποίου ήταν η ανέγερση του νέου Μεγάρου σε περιοχή του ΚΕΤχ της Πάτρας και ο οποίος είχε αναλάβει τις πρωτοβουλίες επαφών με τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων (Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση του έργου, το οποίο μπαίνει πλέον σε τελική ευθεία.

«Μετά από πολλά χρόνια διχογνωμιών και άγονων διαβουλεύσεων, η πρωτοβουλία που ανέλαβα για την ανέγερση ενός σύγχρονου αστυνομικού Μεγάρου σε χώρο του ΚΕΤχ, παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η προσωπική ικανοποίηση είναι μεγάλη καθώς τόσο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια όσο και οι επαφές με συναδέλφους Υπουργούς το τελευταίο δωδεκάμηνο, φέρνουν απτά αποτελέσματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι η τοπική Αστυνομία θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο κτίριο που θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες της, ενώ και μία πολύ σημαντική περιοχή της Πάτρας θα γνωρίσει μία μεγάλη αστική ανάπλαση που θα την αναβαθμίσει. Το διπλό αυτό έργο θα είναι ένα έργο – σύμβολο της σύγχρονης Πάτρας» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ «ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»

Παράλληλα, οι κ.κ. Κατσανιώτης και Παπαθανάσης  συμφώνησαν πως η ανάπλαση της παλιάς χαρτοποιίας Λαδόπουλου, αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Πάτρας στη νότια είσοδο της πόλης και μάλιστα, απέναντι από το νέο λιμάνι. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε το σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ, που θα αποτελεί έναν πολυδύναμο χώρο στέγασης υπηρεσιών και κοινωνικών φορέων, ενώ η εισήγηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα υλοποιήσει το έργο, έχοντας λάβει δικαίωμα χρήσης από τον Δήμο Πατρέων για 30 χρόνια,  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία στούντιο, αιθουσών χορού και παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου, καθώς επίσης τη διαμόρφωση ανοικτών χώρων για χρήση από τους πολίτες της Πάτρας. 

«Η ανάπλαση του Λαδόπουλου είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στη χώρα εκτός Αττικής και στόχος όλων μας είναι να αποτελέσει ένα πρότυπο αναζωογόνησης ενός παλαιού βιομηχανικού χώρου, για όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας: «Με τα δύο αυτά έργα, το νέο αστυνομικό μέγαρο και την ανάπλαση της παλιάς χαρτοποιίας, η Πάτρα ανοίγει μία νέα σελίδα στο μέλλον. Και την ανοίγει με συντονισμό και προσπάθεια, αλλά και με την πολιτική βούληση όσων πιστεύουμε στο μέλλον που πρέπει να έχει η πόλη». 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)