Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Κατηγορίες για βιασμό σε βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού του Μακρόν

 

 

Δύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η  Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, στην κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της Ζαχαροπούλου ως γυναικολόγου. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ήδη ξεκινήσει τη σχετική έρευνα.

Όπως αποκαλύπτει το Marianne η πρώτη καταγγελία έγινε στις 25 Μαΐου και η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στην υπηρεσία BRDP.

«Στο ιατρικό πλαίσιο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Marianne, που επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, την Πέμπτη 16 Ιουνίου υποβλήθηκε δεύτερη μήνυση. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα καταγγελλόμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε μια ενήλικη γυναίκα.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ελιαζμπέτ Μπορν στις 20 Μαΐου.  

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου 

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος με πλούσιο επιστημονικό έργο, σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παρισιού. Είναι συνιδρύτρια της Ένωσης Πληροφόρησης για την ενδομητρίωση.

Μάλιστα έχει τιμηθεί με παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα που άπτονται της ιατρικής επιστήμης και κυρίως της πάθησης της ενδομητρίωσης.

Το 2017 βρέθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση με θέμα:«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Το 2016, με αφορμή την καμπάνια της για την ενδομητρίωση, είχε φιλοξενηθεί σε μεγάλο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Elle.

Είναι κόρη του πρώην αντιδημάρχου και νυν υποψηφίου δημάρχου Σικυωνίων Νίκου Ζαχαρόπουλου. 

https://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ