Πάτρα: Το “Fight Girl” στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Ελεύθερη είσοδος

Στον διαμορφωμένο  χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, κάνει «στάση» την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, όπου θα προβληθεί η ταινία του Ολλανδού Johan Timmers, «Fight Girl». Μια ταινία η οποία κέρδισε το 2019  Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Timmers μέσα από το φακό του καταγράφει την ιστορία μιας δυναμικής δωδεκάχρονης, της Μπο μετά το σκληρό διαζύγιο των γονιών της. Η πεισματάρα Μπο μετακομίζει με την μητέρα και τον αδελφό της, σ’ ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονοπούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing όπου αθλείται. 

Αμέσως ξεδιπλώνει το φυσικό της ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και παρότι άπειρη, λαμβάνει μέρος στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Όμως, το διαζύγιο των γονιών της τη φορτίζει συναισθηματικά, δημιουργώντας καταστάσεις που απειλούν τη συμμετοχή της σε αυτό…. 

Το «Fight Girl» στο πλαίσιο της φετινής ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου προβλήθηκε πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, με την ταινία να ενθουσιάζει το κοινό που για μία ακόμα φορά έδωσε δυναμικό παρών.

Σκηνοθεσία: Johan Timmers, Σενάριο: Barbara Jurgens

Πρωταγωνιστούν:Aiko Beemsterboer, Noa Farinum, Hilde de Baerdemaeker, Ali Ben Horsting. Xώρα Παραγωγής: Ολλανδία

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης