Morning care: Ενισχύουμε τον καφέ μας με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες

 

 

Δεν τον ξεχνάμε ποτέ και οι περισσότεροι ανυπομονούμε για τον πρώτο καφέ της ημέρας. Όχι μόνο μας ξυπνάει και μας γεμίζει ενέργεια αλλά μας χαρίζει και πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Τώρα, οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τρόπους για να τον ενισχύσουμε με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Κανέλα στον καφέ για δυνατή καρδιά

Πασπαλίζοντας τον πρωινό σας καφέ με κανέλα, ενισχύετε όχι μόνο την γεύση του αλλά και την περιεκτικότητά του σε ωφέλιμα για την καρδιά αντιοξειδωτικά. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό είναι «πλούσιο» σε προστατευτικές ενώσεις και έχει μία από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις.

Μπορείτε να ανακατέψετε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα στον καφέ σας αφού τον ετοιμάσετε ή να φτιάξετε τον καφέ σας με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, αναμεμειγμένη στους κόκκους.

Τζίντζερ κατά των μυϊκών πόνων

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να λάβετε τα οφέλη του τζίντζερ είναι να ρίξετε λίγο στον καφέ σας και θα απολαύσετε μία ελαφρώς πικάντικη, αρωματική κούπα. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται πως μπορεί να μειώσει τον μυϊκό πόνο, τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στην πέψη.

Προσθέστε τζίντζερ κατευθείαν στον καφέ σας (έως 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι) ή φτιάξτε το δικό σας σπιτικό και υγιεινό – χωρίς πολλές θερμίδες – latte μπαχαρικών κολοκύθας στο σπίτι, προσθέτοντας και λίγο τζίντζερ.

Καλύτερη πέψη με κουρκουμά

Το γήινο, χρυσό μπαχαρικό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και για καλό λόγο. Πολλά από τα οφέλη του για την υγεία προέρχονται από την ένωση κουρκουμίνη, η οποία έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό το μπαχαρικό υποστηρίζει την αποτοξίνωση του ήπατος ενώ βοηθά και στην καλύτερη πέψη.

Συνδυάστε τον καφέ σας με μία κουταλιά κουρκουμά, μιάμιση κούπα γάλα καρύδας και λάδι καρύδας, για να λάβετε και τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά. Ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και απολαύστε.

https://www.vita.gr/