ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πανικός Μητσοτάκη μεταφέρθηκε και στον Οικονόμου – Η απάντηση στις κάλπες θα είναι ηχηρή»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το αυτονόητο, αυτό που θα ίσχυε σε κάθε Δημοκρατία που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Κουμουνδούρου, αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές.

Για «πανικό» κατηγορεί τον Γιάννη Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις αναφορές Τσίπρα, στη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ορίσει από τώρα ημερομηνία εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία επανέλαβε την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εφόσον η αντιπολίτευση προκαλέσει πολιτική όξυνση, που θα βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

«Διαπιστώνουμε ότι ο πανικός του κ. Μητσοτάκη μεταφέρθηκε και στον εκπρόσωπό του, που από τη μια ομολογεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και από την άλλη έχει το θράσος να μιλά για ειλικρίνεια, σοβαρότητα και σταθερότητα», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Και προσθέτει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το αυτονόητο, αυτό που θα ίσχυε σε κάθε Δημοκρατία που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή: Αφού ο κ. Μητσοτάκης έκανε την κωλοτούμπα και ομολογεί ότι ετοιμάζεται να δραπετεύσει, να αφήσει κατά μέρος τα παιχνίδια με τους θεσμούς και το Σύνταγμα και να ορίσει τώρα την ημερομηνία των εκλογών και υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις δηλώσεις Οικονόμου για το έργο της κυβέρνησης ως προς την ακρίβεια, την στήριξη των πολιτών και τα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας:

«Όσο για το ποιος επιδεινώνει την κατάσταση στην κοινωνία με την έκρηξη της ακρίβειας, αφήνοντας τους κερδοσκόπους ανεξέλεγκτους και για το ποιος γεννά εθνικούς κινδύνους με τις επιπόλαιες επιλογές του, που κάνουν τη χώρα μέρος της κρίσης, όλοι οι Έλληνες πια το γνωρίζουν. Και η απάντηση που θα δώσουν στις κάλπες θα είναι ηχηρή».​

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης