ΚΝΕ Αχαΐας: Ξεκινά η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στην Πάτρα

Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή

Με μεγάλο μεράκι, ζωντάνια και κέφι, ξεκινά από σήμερα απ’ την Τομεακή Οργάνωση Αχαΐας της ΚΝΕ, η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας, με δωρεάν προβολές ταινιών δύο φορές τη βδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 9.30 μ.μ.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής, που έρχεται να δώσει “ανάσα” σε εκατοντάδες άνεργους, νέους, οικογένειες, μικρά παιδιά αλλά και εργαζόμενους, καθώς και μεγαλύτερους σε ηλικία, που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά ταινιών, να περάσουν έστω και για λίγο, στιγμές ξεγνοιασιάς, “ανάσας” απ’ τα καθημερινά προβλήματα. 

 Προβολές, που έχουν γίνει πλέον “συνήθεια” κάθε καλοκαίρι για την Πάτρα και τις οποίες μέχρι και σήμερα έχουν παρακολουθήσει, σε όλη αυτή την πορεία, χιλιάδες κόσμου, με την εθελοντική δουλειά και συμβολή των μελών της ΚΝΕ και των φίλων της Οργάνωσης. 

Πρεμιέρα θα γίνει σήμερα με την ταινία “Πιανίστας” του Ρομάν Πολάνσκι, ενώ οι προβολές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 10 Αυγούστου με τους “12 Ένορκους” του Σίντνει Λούμετ. 

 Απ’ το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ταινίες όπως “Το τελευταίο σημείωμα” του Παντελή Βούλγαρη την Παρασκευή 24 Ιουνίου, “Η ζωή είναι ωραία” του Ρομπέρτο Μπενίνι στις 15 Ιουλίου και οι “Κυνηγοί” του Θόδωρου Αγγελόπουλου στις 5 Αυγούστου.  

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και προβολές παιδικών ταινιών κινουμένων σχεδίων τις Τετάρτες 29 Ιούνη, 13 και 27 Ιούνη, αλλά και στις 3 Αυγούστου, για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου και τις οικογένειές τους, που όπως και στο παρελθόν έτσι και φέτος, αναμένεται να βρεθούν στο φιλόξενο χώρο. 

 

Διαβάστε επίσης