Στον τελικό του ελεύθερου στο ντουέτο Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Στη Βουδαπέστη

  Ακόμη μία σημαντική επιτυχία για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση ήλθε σήμερα από την Βουδαπέστη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου, οι οποίες αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά ως ντουέτο, προκρίθηκαν στον τελικό της Πέμπτης (23/6, 17:00) στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου. Η 27χρονη Πλατανιώτη -η οποία μετρά ήδη ένα χάλκινο μετάλλιο και μία πρόκριση σε τελικό (σ.σ. στο ελεύθερο σόλο) στην εφετινή διοργάνωση- και η 24χρονη Μαλκογεώργου συγκέντρωσαν 89.3667 βαθμούς και προκρίθηκαν με την έκτη καλύτερη βαθμολογία.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες είναι έτοιμες για την μεγάλη διάκριση στον μεθαυριανό τελικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την υψηλότερη βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει το ελληνικό ντουέτο στην Ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Παρούσες στον τελικό θα είναι -μεταξύ άλλων- οι Κινέζες Λιουγί και Κιανγί Γουάνγκ (1ες στον προκριματικό με 94.5667 βαθμούς), οι Ουκρανές Μαρίνα και Βλαντισλάβα Αλεξίιβα (2ες με 94.000 β.), οι Ελληνίδες αδελφές, Ειρήνη και Άννα-Μαρία Αλεξανδρή (3ες με 92.0667β.), οι οποίες αγωνίζονται με τα «χρώματα» της Αυστρίας, όπως επίσης οι Ιταλίδες Λίντα Τσερούτι και Κωνστάντσα Φέρο (σ.σ. 4ες με 90.5333β.) και οι Ισπανίδες Αλίσα Οζόγκινα Οζόγκιν και Ιρις Τίο Κάσας (5ες με 89.9667 βαθμούς).

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης