Σάστρε: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτό που χρειαζόμουν»

"Η Ευρώπη ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα"

Χαρούμενος που θα μπορέσει να κάνει το παιδικό όνειρό του πραγματικότητα, παίζοντας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Χοάν Σάστρε, ο Ισπανός επιθετικός που εντάχθηκε τον Ιανουάριο στον ΠΑΟΚ και πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2026 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 Στην αρχή της χρονιάς, αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα ζωή μακριά από το νησί όπου είχε μεγαλώσει (Μαγιόρκα) και μακριά από τον σύλλογο της καρδιάς του.

 Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία και η έλευση του Πάμπλο Μαφέο περιόρισαν πολύ τον χώρο του στην ενδεκάδα στο πρώτο μισό της σεζόν (ήταν μόνο δύο φορές βασικός), ανοίγοντας όμως την πόρτα σε μια νέα εμπειρία στον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος με την αλλαγή που μπόρεσα να ζήσω αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα, σε ένα μεγάλο σύλλογο και μία όμορφη πόλη. Μπόρεσα να απολαύσω πολλά περισσότερα λεπτά παίζοντας. Η Μαγιόρκα είναι ο σύλλογος της ζωής μου, αλλά τελικά είμαι νέος, έχω την θέλησε να παίζω, να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος και ήταν ξεκάθαρο ότι ίσως έπρεπε να βρω αυτό που χρειαζόμουν. Το βρήκα στη Θεσσαλονίκη, είμαι σε ένα σοβαρό σύλλογο, που πάντα παλεύει για όλα, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Κύπελλο, και θα παίξουμε στην Ευρώπη. Είναι ένα όνειρο που ήθελα να κάνω πραγματικότητα από μικρός και τώρα θα έχω την ευκαιρία να το εκπληρώσω» τόνισε ο Σάστρε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της πατρίδας του "ultimahora".

 «Μετά από δώδεκα χρόνια στον ίδιο χώρο, όλες οι εμπειρίες είναι νέες. Πάντα ήμουν στο νησί μου και στον σύλλογο αυτό (Μαγιόρκα). Ήταν μια μεγάλη και περίπλοκη αλλαγή, αν και βρήκα καλούς ανθρώπους και έναν καλό σύλλογο. Το πιο περίπλοκο ήταν το ζήτημα της γλώσσας, σίγουρα. Το πιο θετικό είναι ότι σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά. Στα υπόλοιπα, παρά την αλλαγή, δεν υπάρχουν προβλήματα. Με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά, με ενθουσιασμό και χαρά, και προσπάθησα να τους δείξω ότι είμαι έτοιμος για την πρόκληση» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τους στόχους του για την πρώτη... ολόκληρη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ, είπε:

 «Το σημαντικό είναι μέρα με τη μέρα να κάνουμε μικρά βήματα που στο τέλος θα μας δώσουν άλλους στόχους. Οι σεζόν είναι πολύ μεγάλες και δεν χρειάζεται να κοιτάς τόσο πολύ τον τελικό στόχο, αλλά μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης