Η Bίβιαν Σαμούρη στην εκδήλωση «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών»

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, το Σάββατο 18 Ιουνίου, σε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο οργανισμός «Safety Project», ενώ πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις γιατρών και συλλόγων. «Πρέσβειρα» της δωρεάς μυελού των οστών, ήταν η μικρή Άννα – Αποστολία, που μέσω μεταμόσχευσης, ξεπέρασε με επιτυχία τη λευχαιμία.

Η Αντιδήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε τα εξής:

«Το χαμόγελο της μικρής Άννας – Αποστολίας, αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα και εκπέμπει το πιο ηχηρό μήνυμα, καθώς η ιστορία της συγκινεί, ευαισθητοποιεί και προτρέπει τον κάθε άνθρωπο, να θελήσει να γίνει δότης μυελού των οστών.

Οι διήμερες εκδηλώσεις και η ενημέρωση των συμπολιτών μας από εξαιρετικούς επιστήμονες της ιατρικής, έπεισαν άπαντες, ότι μέσα από μια απλή διαδικασία μπορεί ο καθένας από εμάς, να χαρίσει ζωή, σε έναν συνάνθρωπό του, σε ένα παιδί. Και σώζοντας ένα παιδί, σώζεις την ίδια την ζωή, σώζεις το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς, που δραστηριοποιείστε σε αυτόν τον τομέα. Εύχομαι να πολλαπλασιαστούν οι εθελοντές δότες, μυελού των οστών».

kleoniki_roka.jpg

Η κυρία Σαμούρη παρέδωσε βραβεία (που φιλοτέχνησε ο βραβευμένος Πατρινός γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής) στον Στέλιο Γραφάκο Αν. Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας, Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» και στην Κλεονίκη Ρόκα, Παιδίατρο – Ογκολόγο, Α' Επιμελήτρια της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο  ΕΛΠΙΔΑ - Αγία Σοφία.

 

Διαβάστε επίσης