Νέο Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για την αύξηση της επιδότησης στα καύσιμα

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Αύριο αναμένονται και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αυξημένη επιδότηση στα καύσιμα σε περισσότερους δικαιούχους που θα ισχύσει από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ενώ θα εξειδικευτούν το μεσημέρι από το οικονομικό επιτελείο στις 3 το μεσημέρι. 

Η «παρέμβαση» που θα ανακοινωθεί οδηγεί στην υποχώρηση του κόστους της βενζίνης κοντά στα 2 ευρώ ανά λίτρο από 2,4 ευρώ που κυμαίνεται κατά μέσο όρο αυτή την περίοδο.

Η πρόταση η οποία, σύμφωνα μεπληροφορίες, είναι στο τραπέζι του πρωθυπουργού και αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως» για να ισχύσει το επόμενο τρίμηνο -Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος- προβλέπει αύξηση της επιδότησης ανά κάτοχο Ι.Χ. αυτοκινήτου στα 60 με 70 ευρώ, από 40 έως 50 που ίσχυσε το προηγούμενο τρίμηνο.

Πιο σημαντική, όμως, είναι η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση της επιδότησης μέσω του «fuel pass», καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντί για το ποσό των 30.000 ετήσιου εισοδήματος, στην νέα εφαρμογή που μέτρου θα ανέλθει στα 45.000 ευρώ και θα καλύψει έτσι περίπου 4 εκατ. κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών.

Το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται σε αυτά τα κριτήρια με το σκεπτικό ότι μια οικογένεια για τις καλοκαιρινές της ανάγκες και ειδικά για τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο σε τόπους διακοπών καταναλώνει κατά μέσο όρο 180 λίτρα καυσίμου, το οποίο κοστίζει μεταξύ 2,3 και 2,4 ευρώ ανά λίτρο. Με την επιδότηση, λοιπόν, που θα λάβει μέσω της πλατφόρμας «fuelpass» το πραγματικό κόστος ανά λίτρο θα «προσγειωθεί» στα 2 ευρώ.


 

Διαβάστε επίσης