Πάτρα: 19ο Φεστιβάλ ΑΣΤΟ –Επικοινωνούμε, 23 – 26 Ιουνίου

 

Ο ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε, πραγματοποιεί για 19η χρονιά το ετήσιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του, με συμμετοχή όλων των ομάδων του.

Με κεντρικό σύνθημα: «Πάντα η απάντηση θα είναι ο άνθρωπος- Λέμε όχι στην έμφυλη βία» τα μέλη του συλλόγου θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων – πρώην Πλαζ ΕΟΤ με ταινίες, μουσική, χορό, θεατρικά δρώμενα, παραμύθια, εργαστήρια για παιδιά, yoga, φωτογραφίες, καλλιτεχνικές δημιουργίες,  προτάσεις - παρεμβάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης και του φυσικού/αστικού περιβάλλοντος.

 

Εκθέσεις επισκέψιμες από τις 19:00 κ.ε.:

Εκθέσεις Φωτογραφίας: Η ομάδα φωτογραφίας του Α.Σ.Τ.Ο Επικοινωνούμε θα παρουσιάσει: Ομαδική έκθεση από τα μέλη της ομάδας με τίτλο "Όλα είναι δρόμος", καθώς και ατομική έκθεση "Συρία το πριν και το μετά". Επιπλέον, παρουσιάζει πρώτη φορά στην Πάτρα την έκθεση "Έντευξις 2021" από το Photometria Festival με τη συμμετοχή 25 φωτογραφικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Ξεχωριστό κομμάτι αποτελεί κοινή δράση  με το ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών και έκθεση φωτογραφιών των παιδιών του Ειδικού Σχολείου.

Έκθεση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου: Η φετινή δουλειά του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του συλλόγου βασίστηκε κυρίως στην πλαστική τέχνη με τη δημιουργία έργων κυρίως από φυσικό πηλό (terracotta) και χαρτοπολτό με mix media. Το εργαστήρι αφιέρωσε και ένα κομμάτι της δουλειάς του στην έμφυλη βία που με λύπη βλέπουμε ότι γιγαντώνεται στα χρόνια της πανδημίας.

Έκθεση με υλικά της ομάδας εναλλακτικής εκπαίδευσης.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 23/6

v  19:00: Εγκαίνια εκθέσεων με την ομάδα αφρικανικών κρουστών «μπου-κε-τα»

v  19:30-20:30: Σύντομη παρουσίαση της φυσικής καλλιέργειας ή καλλιέργειας με σβόλους ή μέθοδο Φουκουόκα: προβολή του βίντεο "Η μέθοδος των σβόλων / Η φυσική καλλιέργεια με τον Παναγιώτη Μανίκη", ανοιχτή συζήτηση, παρουσίαση των υλικών κατασκευής των σβόλων και μοίρασμα δειγμάτων έτοιμων σβόλων (Ομάδα ΑΣΤΟ αλλάξουμε).

v  20:30: προβολή δράσεων ομάδας ορεινής πεζοπορίας ΑΣΤΟ

v  21:00: 17ο Διήμερο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με δημιουργούς από όλον τον κόσμο (1η ημέρα)

 

Παρασκευή 24/6

v  18:00-19:30: Yoga ανοιχτή για όλους με θέμα την Αχιμσα: η αρχή της μη βίας.

v  19:30- 20:30: δράση για την έμφυλη βία από το σύλλογο Εριφύλλη

v  21:00: 17ο Διήμερο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με δημιουργούς από όλον τον κόσμο (2η ημέρα)

 

Σάββατο 25/6

v  10:00-13:00: Αιμοδοσία στο χώρο του συλλόγου (Σαχτούρη 65)

 

v  20:00: «Κλασσικά…στερεοτυπικά» δρώμενο-σύμπραξη θεατρικής ομάδας θέΑ(Σ)ΤρΟ του συλλόγου με τον σύλλογο Εριφύλλη

 

v  21:00: συναυλίες: Πάντως καιρού - Mantura  - Possibly around - Salto Μortale

 

Οι «ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙΡΟΥ» είναι ένα σχήμα κυρίως σε έντεχνους και ροκ ρυθμούς. Κατάγονται από την Καλαμάτα και τα τελευταία 5 χρόνια παίζουν σε διάφορα μέρη ακουστικά live. Πρόκειται για τους: Πουλακίδας Χρήστος σε κιθάρα, πλήκτρα και φωνή, και Ηλίας Τζούνος σε κιθάρα και φωνή. Αυτή την φορά θα παίξουν για πρώτη φορά σαν full band με τους Αμβρόσιο Ρούκη στο μπάσο και Νίκο Τράγα στα ντραμς.

Οι Salto Mortale, συμπληρώνοντας 9 χρόνια ζωής και έχοντας  δύο EP’s ("Μια άλλη πραγματικότητα" - 2014, "Παράθυρο στο χάος" - 2016) και ένα full album ("Ατελές το ον" - 2018) στο ενεργητικό τους, επιστρέφουν on stage. Συνδυάζοντας στοιχεία από τον ευρύτερο χώρο του hard ‘n’ heavy και χρησιμοποιώντας ελληνικό στίχο, η μπάντα θα παρουσιάσει κομμάτια από όλη τη μέχρι τώρα δισκογραφία της καθώς και νέο υλικό.

Κυριακή 26/6

v  19:00-20:00: αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και εργαστήρι με πηλό για παιδιά «δημιουργίες με αφορμή τα παραμύθια»

v  20:00 – 20:30 εκπαιδευτικό πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης για παιδιά 10+ ετών

v  20:30 – 21:00: Παραδοσιακοί χοροί από την περιοχή της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης από την χορευτική ομάδα του συλλόγου με συνοδεία της  μπάντας «Οι παραδοσιΑΣΤΟί»

v  21:00 Λαϊκό πρόγραμμα με τους REBElution! Ρεμπέτικο σχήμα από την Πάτρα, που το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει κομμάτια του ρεμπέτικου και του παλιού λαϊκού τραγουδιού που όλοι αγαπήσαμε. Με τρίχορδο μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά, ακορντεόν και 3 φωνές, θα μας ταξιδέψουν στην περίοδο όπου συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Χιώτης και γνωστοί άλλοι ρεμπέτες, συνέθεσαν διαχρονικές μελωδίες. Γιώργος Τούμπλαρης: Φωνή,Μπαγλαμάς, Χριστίνα Προκοπίου: Φωνή,Μπουζούκι, Γιώργος Μαρκόπουλος: Φωνή, Κιθάρα, Παναγιώτης Μαρκόπουλος:Ακορντεόν

 

Στον χώρο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων για άτομα που τα έχουν ανάγκη, καθώς και συλλογή ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ 'Ανακυκλώνω στην Πηγή’ (οργάνωση: Ομάδα Αλληλεγγύης ΑΣΤΟ).

 

Είσοδος ελεύθερη, καρδιές ανοιχτές στην τέχνη και τον πολιτισμό…

 

Διαβάστε επίσης