Πάτρα: Αύριο το πόρισμα Καρακούκη για Μαλένα και Ίριδα

 

Επίλογος αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες στο θρίλερ της Πάτρας, καθώς αύριο εκτιμάται ότι θα βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη για τα δύο παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, το πόρισμα θα επιβεβαιώσει ένα -ένα τα ευρήματα, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να ζητηθεί μελλοντικός επανέλεγχος και να έχει μια αιτία θανάτου αδιαμφισβήτητη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα ευρήματα, όσον αφορά το δεύτερο παιδί την Ίριδα, κατευθύνουν στον ασφυκτικό θάνατο. Όσον αφορά τη Μαλένα, οδηγούμαστε ακριβώς στο ίδιο μοτίβο θανάτου.

Το πόρισμα θα ρίξει φως

«Περιμέναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και νομίζω ήρθε η ώρα ώστε η επιστήμη της ιατροδικαστικής να εισφέρει στοιχεία στη νομική επιστήμη και στη δικαιοσύνη» ανέφερε από πλευράς της η Ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου.

«Για αυτή η υπόθεση είπαμε ότι τις εξελίξεις θα τις καθορίσει η επιστήμη. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε αυτό. Αυτό εδώ το πόρισμα θα έρθει να φωτίσει τη σκοτεινή πλευρά της συγκεκριμένης υπόθεσης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στάδιο το οποίο θα δώσει ώθηση για περαιτέρω ζητήματα», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα καταγράφεται με ευκρίνεια η αιτία θανάτου» τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

«Φυσικά η αστυνομία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί θα καλέσει μάρτυρες από την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, πρόσωπα που ήταν την ώρα του θανάτου ειδικά της Ίριδας που επήλθε στο σπίτι. Δεν τελειώσαμε ακόμα θα έχουμε εξελίξεις αλλά είναι σημαντικός ο ρόλος της αστυνομίας που έχει να κάνει με τα αποδεικτικά μέσα».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης