Επανέρχεται μετά από 21 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

19/06/2022 | 12:14

Στις 12 το μεσημέρι αναχωρεί από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding, το οποίο – έπειτα από 21 χρόνια – θα εκτελέσει το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.

Προηγήθηκε εκδήλωση στο λιμάνι της Λεμεσού, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο κατασκευάστηκε το 1991, είναι ανακαινισμένο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και 100 οχημάτων. Διαθέτει 38 καμπίνες α’ θέσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες β’ θέσης για 180 επιβάτες και 110 καθίσματα αεροπορικού τύπου. Διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπο και χώρους ψυχαγωγίας.

Στο πλοίο θα ταξιδέψουν ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, βουλευτές από την επιτροπή Μεταφορών της κυπριακής Βουλής, δημοσιογράφοι, καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Τέσσερα δρομολόγια μετ’ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες.

 

ΠΗΓΗ

 

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!