Πάτρα: Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό

 

Αστατος αναμένεται για σήμερα ο καιρός στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα επικρατήσει αραιή συννεφιά, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με τοπικε΄ς βροχές, ενώ ενδέχεται προς το μεσημέρι να πλήξει την περιοχή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 31 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μπορόφ, ενώ η υγρασία θα ξεπεράσει το 60%.

Την Κυριακή προβλέπεται, στην Πάτρα, βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 18 Ιουνίου αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Από τις βροχές και καταιγίδες θα επηρεαστούν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα καθώς και νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και σε θα συνοδεύονται από παροδικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν εκ νέου σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32, στην Ήπειρο από 15 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έως βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης