Απ. Κατσιφάρας: Η Αιτωλοακαρνανία μπροστά στις προκλήσεις του ΑύριοΧαιρετισμός στο Στρατηγικό Συνέδριο Δυτικά Επιχειρείν 2022 που διοργανώνεται στο Αγρίνιο από την Agrinio Media και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης ( ΙΕΑ ).

Το Δυτικά Επιχειρεί ν 2022 ανοίγει τις πύλες προβληματισμού και ζύμωσης για την Αιτωλοακαρνανία στην νέα εποχή.

Ένα βήμα διαλόγου για την επανατοποθέτηση στόχων και αναδιάταξης θεσμικών και παραγωγικών δυνάμεων της Περιφερειακής μας ενότητας.
Είχαμε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό με έργα μεγάλης κλίμακας και στους κρίσιμους τομείς. Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στο Μεσολόγγι, Βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο Αγρίνιο , Δίκτια φυσικού αερίου στο Αγρίνιο, Επιχειρηματικό Πάρκο, Πρόγραμμα για τις προσβάσεις σε όλα τα Μοναστήρια, Τουριστικό καταφύγιο στη Ναύπακτο, την Γεωπονική σχολή, σχέδιο συντήρησης σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.
Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν τα χαρακτηρίζει η καθυστέρηση και η αδράνεια. Αρχικά βολεύτηκε η νέα περιφερειακή Αρχή με τα έτοιμα έργα που βρήκε, μετά παγιδεύτηκε στην οικειοποίηση των έργων και το χειρότερο αφέθηκε στη κυβερνητική

στήριξη που δεν ήλθε ποτέ. Εγκαταλείφθηκε από την Αθήνα και όλα παραμένουν υποσχέσεις.
Ο χρόνος όμως λειτουργεί εις βάρος και είναι αμείλικτος. Οι εξελίξεις έχουν φέρει νέες προκλήσεις από διαφορετικές αφετηρίες και όταν μετράς χαμένες ευκαιρίες πρέπει να κάνεις διπλό κόπο για να ανακάμψεις.
Σήμερα καλούμαστε να καλύψουμε και τον χαμένο χρόνο και να αξιοποιήσουμε τα νέα δυναμικά εργαλεία που διαθέτει η χώρα μας. Πάνω όμως σε νέο επικαιροποιημένο σχέδιο που θα συνεκτιμά, τις νέες ευκαιρίες, θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έφερε η κρίση και ταυτόχρονα να ανοίγει νέους δρόμους.

Εμείς ως παράταξη λέμε καθαρά, Ναι Μπορούμε , αρκεί ο νέος οραματικός σχεδιασμός να αξιοποιεί το σύνολο των αναπτυξιακών πόρων της περιφέρειας, να βασίζεται στις δυνάμεις μας και στα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Το στρατηγικό συνέδριο Δυτικά Επιχειρεί ν 2022 καλείται και είμαι βέβαιος ότι θα μπει στα βαθιά και θα φέρει τις νέες προκλήσεις στο προσκήνιο.
Η Αιτωλοακαρνανία έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανοίξει τα φτερά της αρκεί να περιορίσει τον τοπικισμό και να μην τα περιμένει όλα από την Αθήνα.
Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζουμε το συνέδριο και συγχαίρουμε τους διοργανωτές.
Ο δρόμος των νέων ευκαιριών είναι Μπροστά μας !
 

Διαβάστε επίσης