Hair mist: Γιατί αξίζει μια θέση στην τσάντα σας

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ακριβώς όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά -ειδικά το καλοκαίρι- απαιτούν τη χρήση ειδικών θεραπειών για να κρατήσουν μακριά τις άσχημες οσμές.

Τα μαλλιά καμιά φορά μυρίζουν άσχημα

Η εφίδρωση και η περίσσεια σμήγματος αλλά και η χρήση ισιωτικού μαλλιών, μπορούν να κάνουν τα μαλλιά να μυρίζουν άσχημα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά κρατούν το κεφάλι μας ζεστό και η υψηλή θερμοκρασία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και των μυκήτων.

Επιπλέον, τα μαλλιά τείνουν να απορροφούν οποιαδήποτε μυρωδιά με την οποία έρθουμε σε επαφή: καπνό, μυρωδιές φαγητών, καυσαέριο…

Αν την προηγούμενη μέρα είχατε χτενίσει τα μαλλιά σας στο κομμωτήριο δεν θα θέλετε να λουστείτε. Τι άλλη λύση υπάρχει; Το hair mist! Ή αλλιώς ένα ειδικό προϊόν που αρωματίζει και παράλληλα προστατεύει διακριτικά τα μαλλιά.

Γιατί το hair mist αξίζει μια θέση στην τσάντα σας

Το hair mist έχει ελαφρώς διαφορετική σύνθεση από το eau de parfum ή το eau de toilette. Περιέχει λιγότερο οινόπνευμα, γιατί αυτό θα στεγνώσει το στέλεχος της τρίχας και η σύνθεση είναι πιο ελαφριά, με πιο πτητικά και ξηρά συστατικά, για να αποφύγετε την υγρασία των μαλλιών και την καταστροφή της τρίχας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του hair mist είναι η θρεπτική λειτουργία του για το δέρμα της κεφαλής, περιέχοντας για παράδειγμα πανθενόλη, για να το προστατεύσει από εξωτερικούς παράγοντες όπως η αιθαλομίχλη και η ρύπανση.

Επιπλέον, το hair mist έχει μικρή συσκευασία, ιδανική για μεταφορά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το βάλετε στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε. Σύντομα θα σας γίνει απαραίτητο αξεσουάρ!

Tip: Ό,τι καλύτερο για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας πριν μπείτε στο γραφείο, μετά από μια ιδρωμένη διαδρομή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το hair mist

Εάν θέλετε το άρωμα να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, μην σταματήσετε στις ρίζες – ψεκάστε και τα μήκη των μαλλιών. Ένα άλλο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να ψεκάσετε το mist στη βούρτσα σας πριν την περάσετε στα μαλλιά σας.

Το hair mist είναι τέλειο για χρήση μετά το σαμπουάν και τις τακτικές θεραπείες όπως μάσκες, conditioner ή αφρούς. Θα πρέπει όμως να το ψεκάσετε αφού πρώτα έχετε στεγνώσετε καλά τα μαλλιά σας.

Tip: Η τιμή είναι πολύ πιο προσιτή από εκείνη ενός eau de toilette, κάτι που σας δίνει την δυνατότητα να αρωματίζεστε συχνά και να αλλάζετε άρωμα ανάλογα με την περίσταση.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης