Δήμος Πατρέων για ανεμογεννήτριες: Θυσιάζουν την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Οι δημοτικές οι παρατάξεις, «Πρωτεύουσα Ξανά» (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ), «Πάτρα Ενωμένη» (Ν.Δ.), «Ώρα Πατρών» (ΣΥΡΙΖΑ) και το «ακομμάτιστο» δεκανίκι τους, λειτουργώντας ως ενιαία παράταξη, «ένα σώμα μια ψυχή», ψήφισαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, ΥΠΕΡ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, 1.200 μέτρα από την Τοπική Κοινότητα Πλατανίου. Κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια των κατοίκων.

Η τυχόν εγκατάστασή τους θα κάνει τον «βίο αβίωτο» των κατοίκων σε όλα τα γύρω χωριά.

Η επικίνδυνη για τον λαό στάση τους «Ανεμογεννήτριες να ‘ναι και όπου να ‘ναι» (!!!), εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, που επενδύουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Αυτές οι δυνάμεις, τα βρίσκουν εύκολα μεταξύ τους, γιατί συμφωνούν στην στρατηγική της πράσινης μετάβασης, την πολιτική που αυξάνει την ενεργειακή φτώχια, βυθίζει στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά και καταστρέφει το περιβάλλον.

Κι ενώ είναι βαριά εκτεθειμένοι, όλες αυτές τις ημέρες, «ποιούν την νήσσα», κοινώς κάνουν την πάπια, για να μην γίνει γνωστή η στάση τους, τα έργα και οι ημέρες τους και να μην αποκαλυφθεί, ότι θυσιάζουν, στο όνομα της ανάπτυξης –που συμφέρει τους λίγους- τη ζωή του λαού και το περιβάλλον.

Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, είναι μέρος του προβλήματος.

Είναι εχθρικές και απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του Πατραϊκού λαού. 

Τα Τοπικά Συμβούλια της περιοχής, φορείς και σύλλογοι, αλλά και οι κάτοικοι, έχοντας στο πλευρό τους την Δημοτική Αρχή, συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και διεκδικούν, ΝΑ ΜΗΝ εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στο Πλατάνι και τα γύρω χωριά, δίπλα στα σπίτια τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε και δεν θα σταματήσει, αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους. 

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει όχθη.

Έχει προτεραιότητα τον Πατραϊκό λαό και τις ανάγκες του και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ο λαός της Πάτρας, κρίνουν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

 

Διαβάστε επίσης