Το κτήνος της Χρυσής Αυγής το σκοτώσαμε… Η σκύλα, όμως, κοιλοπονάει

του Βασίλη Κανέλλη, Δημοσιογράφου

 

 

Η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή, και πιθανότατα θα παραμείνει εκεί. Ομως, ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η ομοφοβία είναι στις γειτονιές. Είναι η σπορά που άφησε η οργάνωση του Μιχαλολιάκου

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε, αντιφασιστικές διαδηλώσεις έγιναν, οι δραματικοί πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις, θυμηθήκαμε τον βίο και την πολιτεία των Νεοναζί, ανασύραμε στη μνήμη μας και την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου.

Την απόφαση καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που έσωσε εν μέρει την τιμή του πολιτικού συστήματος, της Δημοκρατίας μας.

Στα τέλη Μαρτίου είδαμε καθαρογραμμένη την απόφαση, διαβάσαμε για τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, για τα πολιτικά στελέχη – αποβράσματα, που… ψήφισε ο ελληνικός λαός, για το modus operendi της εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Χαρήκαμε για τη μεγάλη αυτή νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, ιστορική νίκη με παγκόσμιες διαστάσεις.

Συγκινηθήκαμε και με τη Μάγδα Φύσσα που σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και φώναξε: «Γιε, μου, τους νίκησες».

Ωραία όλα αυτά, και θα είναι ακόμη καλύτερα αν η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη αποδείξουν και σε δεύτερο βαθμό ότι η θέση των νεοναζί είναι στη φυλακή. Για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα.

Όμως, δεν αρκεί τίποτε από τα παραπάνω. Το έχω τονίσει συνεχώς: Ο Χρυσαυγιτισμός δεν νικήθηκε ποτέ, ο φασισμός υπάρχει ακόμη στις γειτονιές μας, στο χώρο της πολιτικής, ίσως και μέσα στη Βουλή, με διαφορετικό πρόσωπο και προσωπείο.

Η φασιστική, ρατσιστική, ομοφοβική, ξενοφοβική ιδεολογία είναι εδώ γιατί η «σπορά των Ηττημένων» έχει πιάσει σε ένα μέρος του ελληνικού εδάφους. 

Το είδαμε πριν από ένα χρόνο, όταν νεοναζί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Και δυστυχώς, μαζί τους ήταν και μαθητές ακροδεξιοί.

Η… νεολαία της Χρυσής Αυγής υπάρχει κι επικροτεί τέτοιες επιθέσεις.

Τα πρωτοπαλίκαρα της εγκληματικής οργάνωσης είναι μεν στη φυλακή, αλλά απολαμβάνουν προνόμια που δεν τα έχουν άλλοι κρατούμενοι.

Ο Γιάννης Λαγός συνεχίζει και πληρώνεται από το Ευρωκοινοβούλιο, γιατί εκεί τον έστειλαν μερικές χιλιάδες Ελλήνων ψηφοφόρων.

Αραγε, τι κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον ανεκδιήγητο Ηλία Κασιδιάρη που σπέρνει τη ρητορική του μίσους μέσα από κανάλι στο Youtube; Δεν του είχαν απαγορευτεί οι συνομιλίες στο τηλέφωνο που είχαν πολιτικό περιεχόμενο και προωθούσαν τη νεοναζιστική ιδεολογία του… απλά ολίγον κουστουμαρισμένη;

Και δεν ανησυχεί κανέναν το γεγονός ότι το κόμμα του Κασιδιάρη παίρνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά ακόμη και 2% και απειλεί να ξαναμπεί στη Βουλή ένα τέτοιο κόμμα;

«Ο Λιάκος θα σε κανονίσει», μου έγραφαν διάφορα «κυνηγόσκυλα» του έγκλειστου νεοναζί σε πρόσφατο άρθρο μου για τον χρυσαυγιτισμό.

Και οι απειλές για την «επόμενη φορά» είναι εδώ, είναι καθημερινές.

Τα νεοναζιστικά μορφώματα στην Ελλάδα δεν εξαφανίστηκαν. Ο φασισμός υπάρχει τριγύρω μας και αναζητά τη ρεβάνς.

Πόσο έτοιμοι είμαστε να τους αντιμετωπίσουμε;

Πολύ φοβάμαι ότι ξεχνάμε γρήγορα. Και πώς ο λύκος όταν εμφανιστεί με προβιά θα μας ξεγελάσει και πάλι.

Θα ανεχθούμε, λοιπόν, ένα ακόμη φασιστικό κόμμα στη Βουλή;

Θα ξαναστείλουμε νεοναζί στο ευρωκοινοβούλιο; Θα επιτρέψουμε ξανά κυνηγητό μεταναστών, ομοφοβικά ξεσπάματα, δήθεν «πατριωτικές» θεωρίες, ξυλοδαρμούς πολιτών ή και δολοφονίες;

Όχι, λοιπόν. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Το κτήνος σκοτώθηκε, η σκύλα που το γέννησε είναι πάλι σε οργασμό.

Το αντιφασιστικό κίνημα, οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πρέπει, λοιπόν, να στήσουν τείχος απέναντι στα νέα φασιστικά μορφώματα.

Και να πολεμήσουν τον φασισμό σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης