Νάσος Ηλιόπουλος: «Κοινωνική ανάγκη η προοδευτική πολιτική αλλαγή»

«Το κυβερνητικό αφήγημα ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη δεν ισχύει. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι στη σύσκεψη που θα γίνει για τη Λιβύη στην Ιταλία, για ακόμη μια φορά δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα και θα συμμετέχει η Τουρκία», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν και πολιτική αλλαγή ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «Αθήνα 98,4».

«Εμάς δεν μας φοβίζει η προοπτική των εκλογών, είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα με μια προοδευτική πολιτική αλλαγή. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάθε λόγο να φοβάται τον χειμώνα που έρχεται, γιατί έχει αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι σε μια σειρά από κρίσεις», διεμήνυσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε, μάλιστα, πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει τις κρίσεις, και μέσα στη θεσμική λεηλασία που συντονίζει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε και την ανάγκη να πάρει επιδότηση 8.000 ευρώ ως αγρότης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα, η χώρα με τα πιο ακριβά καύσιμα στην ΕΕ σε σχέση με το εισόδημα, έχει το μεγαλύτερο πληθωρισμό στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, έχει αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος ήδη από τον Αύγουστο, πολύ πριν την παράνομη και καταδικαστέα εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία».

Ακόμη, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στη ΝΔ και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Είναι βαθιά η στρατηγική χρεοκοπία της ΝΔ στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ναι, είναι ξεκάθαρο ότι απέναντί μας έχουμε μια δύναμη με επιθετική ρητορική και παραβιάσεις – έφτασαν δυόμιση μίλια μακριά από την Αλεξανδρούπολη – αλλά δεν βοηθάει το να λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Το κυβερνητικό αφήγημα ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη δεν ισχύει. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι στη σύσκεψη που θα γίνει για τη Λιβύη στην Ιταλία, για ακόμη μια φορά δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα και θα συμμετέχει η Τουρκία».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο κενό εξωτερικής πολιτικής, ακόμη και σε περιπτώσεις που ως χώρα έχουμε πετύχει νίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα», όπως είπε, αποτελεί «η Συμφωνία των Πρεσπών, μια τεράστια νίκη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ήττα του Ερντογάν, για την οποία δυστυχώς τα μνημόνια συνεργασίας δεν έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, γιατί ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον κ. Σαμαρά».

«Χρειαζόμαστε σχέδιο και πολιτική κυρώσεων προς την Τουρκία, που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα, κάνοντας έρευνες», επισήμανε, ενώ για τη στάση των συμμάχων προς την Ελλάδα σημείωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάρει μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από τους συμμάχους μας», ενώ «ανοίγει μέτωπα εκεί όπου δεν χρειάζεται, όπως στην περίπτωση του Ιράν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση στα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου», και χαρακτήρισε «θεσμική παρακμή το να μαθαίνουμε ότι στέλνουμε τεθωρακισμένα στην Ουκρανία από τον Γερμανό καγκελάριο».

Επιπλέον, άσκησε δριμύ κατηγορώ και στον υπουργό Άμυνας: «Με αυτά που έχει πει, δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση του. Αν ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει πληροφορίες για υβριδικές απειλές, να μην δίνει διαρροές σε δημοσιογράφους, ούτε να υποστηρίζει ότι το στράτευμα είναι… ελβετικό τυρί».

Αναφορικά με τα ειδικά δικαστήρια που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την υπόθεση της Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Ηλιόπουλος καυτηρίασε το γεγονός ότι «εντελώς τυχαία, δύο ειδικά δικαστήρια ανακοινώθηκαν μαζί», ενώ ειδικά για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε: «Η βασική μας διαφωνία με τη ΝΔ είναι αν πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την επιλογή του να πληρώσουν οι καναλάρχες και να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Μάλιστα, μιλάμε για ένα ειδικό δικαστήριο για ένα πλημμέλημα! Πάντως, ευχαριστούμε πολύ τη ΝΔ που μας κάνει τη χάρη να αναδείξει ότι, για τη δική της πολιτική, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, πρέπει να πληρώνουν τους καναλάρχες».

Τέλος, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΟΥ επισήμανε ότι «η θέση των νεοναζί είναι στη φυλακή. Οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τα ακροδεξιά στοιχεία. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση».

πηγή