Πάτρα: «Όταν οι μνήμες ξυπνούν…» - Οι μαθητές του 65ου Δημοτικού για τη Μικρά Ασία

Στο θέατρο «Επίκεντρο» πραγματοποιήθηκε φέτος η θεατρική παράσταση - αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με τίτλο «ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ», που παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία σε δύο παραστάσεις 38 μαθητές και μαθήτριες του 65ου Δημοτικού σχολείου με πρωταγωνιστές την Στ΄ τάξη.

Μέσα απ΄ το έργο ζωντάνεψαν μνήμες της εποχής εκείνης ολοφώτεινες αλλά και οι μέρες και οι νύχτες του χαλασμού. Η μοίρα των προσφύγων και το γεμάτο δυσκολίες ταξίδι τους από την Αιολική Γη αλλά και το ταξίδι ενός μικρού αγοριού που διέσχισε ερήμους, θάλασσες και βουνά μέχρι να φτάσει στο Λονδίνο, τη γη της επαγγελίας του, για μια καλύτερη ζωή έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του...

dscn4989.jpg

Οι  μικροί μαθητές κατέπληξαν με την ερμηνεία τους και την ωριμότητα που επέδειξαν πάνω στη σκηνή, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Συγχαρητήρια θερμά αξίζουν στους δασκάλους της Στ’ Δημοτικού Βασιλική Αδαμοπούλου που είχε τη σκηνοθεσία και τη γενική επιμέλεια της παράστασης και Γιάννη Ντόντη για την όλη τεχνική υποστήριξη. Επίσης στη θεατρολόγο του σχολείου Νικόλ Πετρουλή για τη σημαντική συμβολή της αλλά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που στάθηκε αρωγός και σε αυτή την προσπάθεια.

dscn4856.jpg

Στο τέλος της βραδιάς, ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Παναγιωτόπουλος εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων απηύθυνε λόγια ευχαριστίας και αγάπης προς τους δασκάλους κ. Αδαμοπούλου Βασιλική, Ζέρβα Μαρίνα, Ντόντη Γιάννη και Παπαχριστοφίλου Μαίρη που μετά από 30 χρόνια προσφοράς στο 65ο Δημοτικό πρόκειται φέτος να συνταξιοδοτηθούν. 

Τα λόγια που ακούστηκαν δημιούργησαν κλίμα συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές, γονείς και φίλους του σχολείου που εκδήλωσαν απλόχερα την αγάπη και την εκτίμησή τους προς τους υπέροχους αυτούς δασκάλους των παιδιών τους.

dscn4858.jpg