Στα δικαστήρια Adidas και Nike

Η Adidas οδηγεί τη Nike στα δικαστήρια. Η γερμανική εταιρεία κατηγόρησε τον αντίπαλό της στις ΗΠΑ για φερόμενη παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της σε εφαρμογές για φορητές συσκευές και εργαλεία τοποθέτησης παπουτσιών.

Όπως αναφέρει το pambianconews, αυτή είναι η πρώτη ομοσπονδιακή αγωγή της Adidas κατά της Nike, στον κόσμο της αθλητικής υπόδησης.

Η Adidas - η οποία μήνυσε την αντίπαλη εταιρεία στις ΗΠΑ - ισχυρίζεται ότι οι εφαρμογές για κινητές συσκευές Nike's Run Club, Training Club και Snkrs και το σύστημα προσαρμογής προσαρμογής αθλητικών παπουτσιών Adapt παραβιάζουν εννέα δικές της πατέντες για παρακολούθηση ασκήσεων φυσικής κατάστασης, ένα σύστημα «έξυπνων παπουτσιών» και άλλες τεχνολογίες που σχετίζονται με τη μάρκα.

Η διαμάχη ακολουθεί μια σειρά αγωγών τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Nike κατά της Adidas στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όρεγκον και στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, όπου κατηγόρησε τη γερμανική εταιρεία για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το σχέδιο του σνίκερ της «Flyknit».