Πάτρα: «Η Ωδή της Χαράς» στα Παλαιά Σφαγεία

 

Στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης γιορτής χαράς με τίτλο «Δείτε τις μάσκες μας» που διοργανώνει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης (τμήματα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Πολιτιστικά θέματα), με αφορμή την ολοκλήρωση των δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων, το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα  19.30 στα Παλαιά Σφαγεία με είσοδο ελεύθερη, ανάμεσα στις πολλές δράσεις ανήκει η χορευτική παράσταση «Η Ωδή της Χαράς» σε χορογραφία Όλγας Σπυράκη.

Πρόκειται για μια χορογραφία για την χαρά, διάρκειας περίπου 30  λεπτών.

Η μικρή ιστορία είναι η εξής: 

-Τρεις φιγούρες με ντύσιμο και χαρακτηριστικά ανθρώπων καθημερινών – με κουστούμι εργασίας και γκρίζα χρώματα, ξεκινούν να κινούνται σαν να είναι μαριονέτες - σταδιακά ζωντανεύουν και χορεύουν. Αρχικά τους αφυπνίζει ένας καταιγιστικός ήχος ειδήσεων από τα όσα συμβαίνουν  στις μέρες μας.

- Ξάφνου οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος σαν μπάλες κυλάνε στη σκηνή η έρχονται από την κορυφή της σκηνής. Οι τρεις χαρακτήρες αρχίζουν να παίζουν με τους πλανήτες και να χορεύουν και να κάνουν ακροβατικά.

-Κάποια στιγμή ανάμεσα στους πλανήτες αρχίζουν να χορεύουν με συνεχείς περιστροφές, ώσπου σπάει αυτό το παιχνίδι ένας από τους χαρακτήρες.

-Φέρνει μια τρομπέτα και παίζει μια μελωδία που "φέρνει" ένα νέο ηχητικό περιβάλλον για ξέφρενο πάρτι.

-Όλοι οι χαρακτήρες πλέον χορεύουν σαν να είναι σε ένα ξέφρενο πάρτι με χαρά. Σόλο χορογραφία 

Στην παράσταση συμμετέχουν 3 χορευτές, ενώ ο σκηνικός χώρος θα διαμορφωθεί με σκηνικά αντικείμενα μπάλες που απεικονίζουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

 

Το πλήρες πρόγραμμα δράσεων που επιφυλάσσεται το Σάββατο 18 Ιουνίου έχει ως εξής:

-Ξενάγηση στην έκθεση μασκών που έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια μας από τους  μαθητές (αίθουσα εκδηλώσεων-καλλιτεχνικών δράσεων) 

-Εκπαιδευτικά καρναβαλικά εργαστήρια στα δύο δημιουργικά εργαστήρια 

-Θεατρικό δρώμενο από το 8ο Γυμνάσιο Πατρών 

-Προβολή βίντεο από τα τμήματα των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, στην αίθουσα Καραγκιόζη

-Παιχνίδια πλατείας

-Απονομή των βραβείων στους νικητές (βραβευθέντες) των τριών Πανελλήνιων Διαγωνισμών Αφίσας (κεντρική αφίσα Πατρινού Καρναβαλιού 2022, αφίσα Καρναβαλιού των Μικρών 2022, αφίσα  57ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού)

-Παιδική παράσταση «ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ στη νεραϊδούπολη», βασισμένη στο έργο της Αθηνάς Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου από το Θεατρικό Εργαστήρι της Πολυφωνικής (τμήμα ενηλίκων)-Παιδική Σκηνή (διευθύντρια: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου)

-Χορευτική παράσταση με τίτλο «Η Ωδή της χαράς» σε χορογραφία Όλγας Σπυράκη

-Ας χορέψουμε όλοι μαζί…

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης