Κορονοϊός: Εκτίναξη κρουσμάτων στη Ζάκυνθο - Αύξηση πάνω από 100%

 

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από τις αυξητικές τάσεις που εμφανίζουν στον εβδομαδιαίο μέσο όρο οι νέες λοιμώξεις, οι επαναλοιμώξεις, οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αλλά και στις ΜΕΘ, από κορονοϊό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ωστόσο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σημειώνεται κατά 64% αύξηση των δύο παραλλαγών Όμικρον 4 (ΒΑ.4) και Όμικρον 5 (ΒΑ.5) του κορονοϊού στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και στην Αττική.

Αυξητική τάση στα κρούσματα στην Ζάκυνθο

Τις τελευταίες 14 ημέρες αυξητική τάση -που ξεκινά από το 100% και φτάνει έως το 200%- σε νέες διαγνώσεις εμφανίζουν κάποιοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Άνδρος (+200%), η Ζάκυνθος (+125%), η Πάρος και η Κως (+100%). Έξαρση σε νέες λοιμώξεις εμφανίζουν, επίσης, η Ικαρία και η Λευκάδα. Ο δείκτης θετικότητας του κορονοϊού στον εβδομαδιαίο μέσο όρο και στο σύνολο της χώρας παρουσιάζει αύξηση που πλησιάζει τη μονάδα και συγκεκριμένα, από το 4,40% σκαρφάλωσε στο 5,32%. (+0.92%).

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Ζάκυνθο στις 2 Ιουνίου τα κρούσματα κορονοϊού ήταν μόλις 3, ενώ τις τελευταίες ημέρες "εκτινάχθηκαν" στα 41!

Διαβάστε επίσης