Χορεύετε; Θα αισθάνεστε καλύτερα!

 

H Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ελένη Φραγγελάκη, μας εξηγεί τα μαγικά οφέλη του χορού στην υγεία μας και μας πείθει να αρχίσουμε να χορεύουμε συχνότερα.

O χορός είναι η μόνη μορφή άσκησης που αναδύεται με τη μορφή τέχνης. Απευθύνεται σε πρωταρχικό στάδιο στην ψυχή του ανθρώπου και βαθύτερος στόχος του είναι να ξεκλειδωθούν τα κομμάτια που δεν βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν με λόγια.

Ο χορός απελευθερώνει
Οι χορευτές και γενικότερα οι άνθρωποι, που ασχολούνται με τον χορό, τείνουν να είναι πιο απελευθερωμένοι και πιο τολμηροί. Μέσω αυτής της τέχνης έρχονται αντιμέτωποι με τον εσωτερικό τους κόσμο, τον γνωρίζουν και τον αγαπούν περισσότερο. Ο χορός είναι ένας τρόπος να αισθανθείτε την δυναμική της ψυχής σας. Να απελευθερώσετε την ενέργεια και την συσσωρευμένη ένταση και να υπερβείτε τα όριά σας έστω και για λίγα λεπτά. Όλα αυτά τα στοιχεία που ο χορός σας αναγκάζει να συνθέτεσετε όταν χορεύετε, σας βοηθούν στην καθημερινότητά σας. Αποκτάτε υψηλότερο δείκτη αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης, έχοντας έρθει σε επαφή με τον εαυτό σας εξ ολοκλήρου και έχοντας δοκιμάσει καινούργια πράγματα που αποτελούν πρόκληση.

Διαβάστε περισσότερα