Χορεύετε; Θα αισθάνεστε καλύτερα!

 

H Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ελένη Φραγγελάκη, μας εξηγεί τα μαγικά οφέλη του χορού στην υγεία μας και μας πείθει να αρχίσουμε να χορεύουμε συχνότερα.

O χορός είναι η μόνη μορφή άσκησης που αναδύεται με τη μορφή τέχνης. Απευθύνεται σε πρωταρχικό στάδιο στην ψυχή του ανθρώπου και βαθύτερος στόχος του είναι να ξεκλειδωθούν τα κομμάτια που δεν βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν με λόγια.

Ο χορός απελευθερώνει
Οι χορευτές και γενικότερα οι άνθρωποι, που ασχολούνται με τον χορό, τείνουν να είναι πιο απελευθερωμένοι και πιο τολμηροί. Μέσω αυτής της τέχνης έρχονται αντιμέτωποι με τον εσωτερικό τους κόσμο, τον γνωρίζουν και τον αγαπούν περισσότερο. Ο χορός είναι ένας τρόπος να αισθανθείτε την δυναμική της ψυχής σας. Να απελευθερώσετε την ενέργεια και την συσσωρευμένη ένταση και να υπερβείτε τα όριά σας έστω και για λίγα λεπτά. Όλα αυτά τα στοιχεία που ο χορός σας αναγκάζει να συνθέτεσετε όταν χορεύετε, σας βοηθούν στην καθημερινότητά σας. Αποκτάτε υψηλότερο δείκτη αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης, έχοντας έρθει σε επαφή με τον εαυτό σας εξ ολοκλήρου και έχοντας δοκιμάσει καινούργια πράγματα που αποτελούν πρόκληση.

Διαβάστε περισσότερα

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα