Τζάστιν Μπίμπερ: Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο Ramsay Hunt από το οποίο πάσχει

Σοκαρισμένοι είναι οι θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ σε όλον τον κόσμο.

Ο 28χρονος τραγουδιστής γνωστοποίησε μέσω Instagram ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, και γι’ αυτό ανέβαλε την παγκόσμια περιοδεία του.

Όπως είπε, δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το δεξί του μάτι αλλά ούτε και να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Είπε συγκεκριμένα στο βίντεό του

«Προφανώς όπως μπορείτε να δείτε με το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και μου προκάλεσε παράλυση. Υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά το πρόσωπό μου.

Για όσους απογοητεύτηκαν από την ακύρωση των εμφανίσεών μου, είναι προφανές ότι δεν είμαι σε θέση να τις πραγματοποιήσω. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως βλέπετε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβατε.

Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω».

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση προσώπου, εμπλοκή του εξωτερικού ακουστικού πόρου και τυμπανικής μεμβράνης.

Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας.

Είναι κάτι που εμφανίζεται σπάνια και όπως σημειώνει ο Εθνικός Οργανισμός για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από αυτό ετησίως.

Τα σημαντικότερα κλινικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι: Παράλυση των νεύρων του προσώπου, εξωτερική συμμετοχή του ακουστικού πόρου (εξάνθημα), συμμετοχή στο φλοιό.

Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια.