Κωνσταντίνος Σβόλης: Λαϊκισμός και υποκρισία, τα διαρκή χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής

Η τακτική της  λάσπης και της απόκρυψης της αλήθειας χαρακτηρίζει την πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) κ. Θεόδωρου Τουλγαρίδη, σε ότι αφορά την κρατική χρηματοδότηση για τα τρόφιμα και την πολιτική θέση κάποιων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Απαιτείται θράσος και μεγάλο απόθεμα λαϊκισμού για να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, σχετικά με την τροφοδοσία τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών της σίτισης των κοινωνικών  δομών του Δήμου Πατρέων.

Η αλήθεια είναι ότι το  2020 δαπανήσατε κ. Τουλγαρίδη μόλις 462.489,61 ευρώ ενώ είχαν εγκριθεί 1.260.000 για λειτουργία συσσιτίων. Ούτε το 50% των εγκεκριμένων χρημάτων δεν διαθέσατε για τα τρόφιμα των ευπαθών ομάδων.

Η αλήθεια, επίσης,  είναι ότι ο προϋπολογισμός του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων, που είναι εν εξελίξει από τις αρχές του 2021, αγγίζει περίπου τα 4.000.000 ευρώ.

Η πραγματικότητα, τελικά, είναι ότι δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης για τα τρόφιμα. Η απραξία, η αμέλεια, η πλημμέλεια και ίσως και η ανικανότητα είναι οι αιτίες για την κακή κατάσταση που επικρατεί. Για να παράγετε έργο κ. Τουλγαρίδη   πρέπει να έχετε  όραμα. Εκτός αν το όραμα είναι η φτωχοποιημένη Πάτρα, για να υπάρχει λόγος ύπαρξης των όσων  κηρύσσουν  μαρξιστικά ιδεολογήματα.

Αήθης είναι όμως και η προσπάθεια του Πρόεδρου του ΚΟΔΗΠ να εμπλέξει, στις πολιτικές αντιπαλότητες, τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι κύριε Τουλγαρίδη έχουν κρίση, έχουν δικαίωμα άποψης, έχουν δικαίωμα παρέμβασης και έχουν και δικαίωμα άσκησης κριτικής. Εσείς, δεν έχετε το δικαίωμα να τους χρησιμοποιείτε, ως ασπίδα προστασίας, για να αποκρύβετε τα λάθη σας. 

Ο λαϊκισμός μας αφήνει αδιάφορους. Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» θα λειτουργεί πάντα προς όφελος των πολιτών της πόλης μας. Ασκούμε κριτική, δεχόμαστε κριτική, βελτιωνόμαστε και είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε  την πόλη μας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Χωρίς ψεύδη, χωρίς υποκρισία, χωρίς ξύλινη γλώσσα, χωρίς κομματικές εντολές, με διάθεση προσφοράς, με ταπεινότητα  και με ειλικρίνεια.

 

Διαβάστε επίσης