Πότε πρέπει να αρχίσει να φοράει παντόφλες το παιδί;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αρνούνται να περπατήσουν στο σπίτι τους χωρίς παντόφλες και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Εκτός από εξαιρετικά άνετες, οι παντόφλες μπορούν να προσφέρουν περισσότερο κράτημα και στήριξη στην καμάρα, βελτιώνοντας έτσι τη στάση του σώματος.

Έχοντας αυτά υπόψη, πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει να της φοράει και το μικρό τους. Η απάντηση σε αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες και τα επίπεδα δεξιοτήτων του παιδιού.

Πότε να ξεκινήσει να φοράει παντόφλες

Όπως και με άλλους τύπους παπουτσιών, το παιδί σας δεν είναι πιθανό να χρειαστεί παντόφλες τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξηγεί ότι τα μωρά δεν χρειάζεται να φορούν παπούτσια μέχρι να περπατήσουν. Μέχρι τότε χρειάζονται μόνο κάλτσες για να κρατούν τα πόδια τους ζεστά. Οτιδήποτε άλλο είναι καθαρά για αισθητική.

Ακόμη και όταν το μωρό σας αρχίζει να περπατάει, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρειάζεται ένα ζευγάρι παντόφλες. Όταν το μωρό σας μόλις μαθαίνει να περπατάει, είναι ιδανικό για αυτό να πηγαίνει ξυπόλητο. Αυτό τους δίνει περισσότερο κράτημα, καθιστώντας έτσι το περπάτημα ευκολότερο και λιγότερο πιθανό να πέσουν.

Σε αυτό το επίπεδο δεξιοτήτων, θα πρέπει να αποφύγετε να αφήσετε το μωρό σας να εξασκηθεί σε οποιοδήποτε εξωτερικό έδαφος που απαιτεί παπούτσια (όπως χαλίκι ή τσιμέντο). Όσο πιο σκληρό είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερος μπορεί να είναι ο τραυματισμός εάν το παιδί πέσει. Και αν το έδαφος είναι ανώμαλο, αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης.

Πώς να τις επιλέξετε

Με τόσους πολλούς τύπους, μπορεί να νιώσετε ότι δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε ή ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το παιδί. Όταν διαλέγετε το ζευγάρι για το παιδί, κρατήστε αυτούς του παράγοντες κατά νου:

Σωστό μέγεθος

Δεν θέλετε οι παντόφλες του να είναι μικρές ή μεγάλες, καθώς το λάθος μέγεθος αυξάνει τις πιθανότητες πτώσης και ατυχήματος. Αλλά όχι μόνο η ακατάλληλη εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε άμεσο τραυματισμό, αλλά μπορεί επίσης να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως κακή ευθυγράμμιση του ποδιού ή βλάβη της στάσης του σώματος. Επιλέξτε μια παντόφλα που είναι 10 έως 15 χιλιοστά μεγαλύτερη από το πόδι του παιδιού.

Αναζητήστε μια σόλα που δεν γλιστράει

Επιλέξτε παντόφλες με μη ολισθηρή σόλα ώστε να είστε σίγουροι ότι ακόμα και σε ολισθηρό έδαφος το παιδί δεν θα γλιστρήσει. Αυτοί οι τύποι παντόφλας προσφέρουν πρόσθετο κράτημα στο κάτω μέρος, το οποίο θα βοηθήσει το παιδί να παραμείνει σταθερό και να αποτρέψετε τις πτώσεις.

Εύκαμπτα υλικά

Το υλικό είναι επίσης σημαντικό όταν επιλέγετε μια παιδική παντόφλα. Από τη μία πλευρά, θέλετε να αναπνέει. Τα παιδιά τείνουν να ζεσταίνονται καθώς παίζουν, ειδικά αν είναι δραστήρια και στα πόδια τους. Έτσι, η επιλογή ενός ζευγαριού κατασκευασμένου από υλικό που αναπνέει μπορεί να βοηθήσει τις παντόφλες του παιδιού σας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς και να το κρατήσουν πιο άνετο αυτή τη στιγμή.

πηγή