Φάρμακο εξαφάνισε τον καρκίνο του παχέος εντέρου από ασθενείς

07/06/2022 | 19:56

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής στο φημισμένο κέντρο καρκίνου Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη καθώς φαίνεται πως ανακάλυψαν ένα νέο αντινεοπλασματικό φάρμακο το οποίο εξαλείφει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine πρόκειται για μια μορφή ανοσοθεραπείας που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά το συγκεκριμένο είδος καρκίνου του παχέως εντέρου.

«Πρόκειται για μια ανοσοθεραπεία και λειτουργεί ξεκλειδώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Αυτή η θεραπεία λειτουργεί σε συγκεκριμένο είδος καρκίνου», δήλωσε η Άντρεα Σέρσεκ, γιατρός της ερευνητικής ομάδας.

Οι όγκοι εξαφανίστηκαν, χωρίς χημειοθεραπεία, χωρίς ραδιενέργεια, χωρίς χειρουργείο.

Υγιέστατοι ένα χρόνο μετά

Αν και το δείγμα είναι αρκετά μικρό δίνει ελπίδες για ακόμα περισσότερα θετικά αποτελέσματα με τους γιατρούς να ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη κλινική μελέτη και που δεν θα αφορά μόνο στον καρκίνο παχέος εντέρου.

Οι ασθενείς αυτοί έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙ ή ΙΙΙ, δηλαδή ο καρκίνος τους είχε εξαπλωθεί τοπικά ή και στους παρακείμενους λεμφαδένες. Ωστόσο δεν είχε προκαλέσει απομακρυσμένες μεταστάσεις.

«Οι ασθενείς μας αισθάνονται πολύ καλά μετά τη θεραπεία. Με πλήρη λειτουργία του σώματός τους όταν οι θεραπείες που υπάρχουν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν πολλά τοξικά στοιχεία», δήλωσε η γιατρός.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας από τους πιο συχνούς παγκοσμίως

Ενδεικτικά 43.000 βρετανοί και 150.000 διαγιγνώσκονται με το συγκεκριμένο είδος καρκίνου κάθε χρόνο με τα θανατηφόρα περιστατικά να είναι ετησίως 17.000 για τη Βρετανία και 53.000 για τις ΗΠΑ

Η επιτυχία αυτού του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική κυρίως για άτομα μικρότερης ηλικίας, καθώς η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να βλάψει τη γονιμότητά τους, σπεύδουν να τονίσουν οι ειδικοί.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)