Βραζιλία: Θετικός για δεύτερη φορά στον κορονοϊό ο Λούλα

 

 

Ο βραζιλιάνος πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει αρχίσει άτυπη προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, διαγνώστηκε χθες Κυριακή πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 για δεύτερη φορά, πάντως δεν έχει συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19, γνωστοποίησε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Λούλα, 76 ετών, και η σύζυγός του Χοζάντζελα ντα Σίλβα (ή «Ζάνζα»), 55 ετών, «διαγνώστηκαν θετικοί» στον νέο κορωνοϊό, ανέφερε το περιβάλλον του πρώην αρχηγού του κράτους (2003-2010), ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά της COVID-19.

«Και οι δύο πάνε καλά, ο πρώην πρόεδρος είναι ασυμπτωματικός και η Ζάνζα έχει ελαφριά συμπτώματα. Θα παραμείνουν σε απομόνωση και υπό ιατρική παρακολούθηση τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με την ομάδα του, που διευκρίνισε ότι οι γενικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο υποψήφιος έδειξαν πως η υγεία του ευρύτερα είναι σε «καλή κατάσταση».

Ο πρώην αρχηγός του κράτους είχε μολυνθεί για πρώτη φορά από τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κούβα, μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2020 και του Ιανουαρίου του 2021.

Έχει λάβει τέσσερις δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, πιο πρόσφατα τη δεύτερη αναμνηστική, τον Απρίλιο.

Το πρόγραμμα του Λούλα περιλαμβάνει δημόσιες εμφανίσεις σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Η μορφή της λατινοαμερικάνικης αριστεράς έκανε γνωστό ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές στις αρχές του Μαΐου, υποσχόμενος να «ανοικοδομήσει τη Βραζιλία», μετά την «ανεύθυνη και εγκληματική» διαχείριση της εξουσίας από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο ιστορικός ηγέτης του Κόμματος Εργαζομένων (PT) συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην κούρσα για το Πλανάλτου, τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha (26η Μαΐου), που τον έφερε να συγκεντρώνει το 48% των προθέσεων ψήφου, πολύ μπροστά από τον κ. Μπολσονάρου (27%).

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης