Ορθοπεταλιές στον Πύργο!

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές της 2ης Ποδηλατάδας που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου. Πάνω από 800 συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (3/6/2022) στο Αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος έδωσε το σήμα της εκκίνησης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αφού συνεχάρη όλους τους ποδηλάτες, και κυρίως τα παιδιά , είπε λίγο πριν την εκκίνηση “Αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα όπως και στον Πύργο, δίνουμε ένα μάθημα φιλικότητας προς το περιβάλλον, ένα μάθημα βελτίωσης της καθημερινής μας ζωής. Το ποδήλατο δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς. Γυμνάζει, ψυχαγωγεί, κοινωνικοποιεί... Όλοι μαζί προχωράμε για μια καινούργια κοινωνία με καινούργιες συνήθειες με κέντρο τον άνθρωπο”. 

Την 2η Ποδηλατάδα διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Πύργου, το τμήμα Παιδείας, το τμήμα Αθλητισμού και το Γραφείο Εθελοντισμού με τη συμμετοχή του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Πύργου και των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Δ. Πύργου. Την ασφάλεια των συμμετεχόντων στη διαδρομή είχε θα αναλάβει ο Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου και η Δημοτική Αστυνομία Πύργου.

Τον κόσμο καλωσόρισε στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμενος, και η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αντωνια Μπρη που συνεχάρη παιδιά και γονείς για τη δυναμική τους συμμετοχή. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη η κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη που μαζί με όλους τους συμμετέχοντες ακολούθησε τη μεγάλη ποδηλατική βόλτα, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Βασίλης Χριστακόπουλος, οι γυμναστές Παναγιώτης Παυλόπουλος και Κώστας Σκαρτσιάρης κ.α. 

Εκατοντάδες ποδηλάτες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην απογευματινή ποδηλατάδα. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας για να κάνουν...ορθοπεταλιές σε όλο το κέντρο της πόλης και να καταλήξουν πάλι στον χώρο της εκκίνησης όπου διασκέδασαν με τα τραγούδια του δημοφιλούς συγκροτήματος “Banda Morena”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν φώτα ποδηλάτων, μπλουζάκια καθώς και φρούτα και νερά.