Εθελοντική Αιμοδοσία στην 6η ΥΠΕ

Από το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, η εθελοντική αιμοδοσία, στον ισόγειο χώρο της Κεντρικής Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

"Μεγάλος αριθμός εργαζομένων της Κεντρικής Διοίκησης και ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού των Κέντρων Υγείας της περιοχής συνέβαλαν στη συγκέντρωση φιαλών αίματος.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε εν μέσω μιας περιόδου με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη των μεταγγιζομένων χρονίων ασθενών, αλλά και των εκτάκτων περιστατικών που προκύπτουν καθημερινά στις νοσηλευτικές δομές μας.  Τόσο οι σταθεροί εθελοντές αιμοδότες  όσο και η συμμετοχή νέων μελών αποδεικνύουν τη διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης εκ μέρους των στελεχών της 6ης ΥΠΕ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εξάλλου, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι επαγγελματίες  υγείας και γνωρίζουν καλά την αξία της προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο.    

Η εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Διοίκησης της 6ηςΥΠΕ και του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. Κατά τη διάρκεια των αιμοληψιών τηρήθηκαν αυστηρώς όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Η προσπάθεια εξασφάλισης όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων αίματος σε συνδυασμό με την προσέλκυση νέων μελών στην αιμοδοτική διαδικασία, είναι ζητήματα διατήρησης  και θωράκισης της Δημόσιας Υγείας", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης