Δυτική Αχαΐα: Ξεσήκωσαν τον τόπο με το γλέντι της βάφτισης-Ανάστατοι οι κάτοικοι-Συνελήφθη ο 40χρονος διοργανωτής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πανικός σημειώθηκε χθες τη νύχτα στα Σαγέικα αφού οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έμειναν άυπνοι από γλέντι βάφτισης που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα στον καταυλισμό των ρομά.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news το γεγονός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίοι με συνεχείς κλήσεις στην Αστυνομία ζητούσαν άμεση παρέμβαση προκειμένου να βρουν την ησυχία τους και ιδιαίτερα τα παιδιά τους που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Μάλιστα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας απευθύνθηκαν και δημοτικοί παράγοντες της Δυτικής Αχαΐας, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 40χρονου διοργανωτή του γλεντιού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές "πηγές" οι αστυνομικοί δεν ήσαν σε θέση εκείνη την ώρα να προχωρήσουν στην εφαρμογή άλλων μέτρων, λόγω της δυσκολίας της πρόσβασης στον καταυλισμό, αλλά και του ελλιπούς φωτισμού που υπήρχε στην περιοχή.

Παράλληλα ο διοργανωτής αλλά και συγγενείς φρόντισαν να βγάλουν στο δρόμο δεκάδες ανήλικα παιδιά έτσι ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα πρόσβασης στους αστυνομικούς.

Όμως η Αστυνομία αντέδρασε με διαφορετικό τρόπο. Νωρίς σήμερα το πρωί, στήθηκε αστυνομική επιχείρηση με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 40χρονου διοργανωτή, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας και αναμένεται πιθανότατα αύριο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η σημερινή αντίδραση της Αστυνομίας εμπεριέχει μήνυμα σύμφωνα με το οποίο δεν θα υπάρξει ανοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις οι οποίες προγραμματίζονται στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και αφορούν σε γλέντια για γάμους και αρραβώνες κυρίως στην πόλη της Κάτω Αχαΐας.

Πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πώς ήδη σχεδιάζονται ανάλογες επιχειρήσεις προκειμένου να αποτραπούν οι δημόσιες συναθροίσεις με ηχητικά.

Όπως είναι γνωστό για το θέμα της διοργάνωσης τέτοιων εκδλώσεων έχει αντιδράσει επίσημα και η Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ