ΚΚΕ: Ερώτηση σε Πλεύρη για το Καραμανδάνειο

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, για τα προβλήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου “Καραμανδάνειο” στην Πάτρα, κατέθεσαν στον Υπουργό Υγείας οι Βουλευτές του  ΚΚΕ Καραθανασόπουλος Νίκος και Παπαναστάσης Νίκος.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο αποτελεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας με διενέργεια 1800 επεμβάσεων κάθε χρόνο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η λειτουργία του νοσοκομείου καθίσταται επισφαλής, καθώς δεν έχει απομείνει στο νοσοκομείο κανείς παιδοαναισθησιολόγος, μιας και η εναπομείνασα διευθύντρια, που θα συνταξιοδοτούταν εντός ημερών, έλαβε αναρρωτική άδεια.

Το τελευταίο διάστημα συνταξιοδοτήθηκαν δύο επιμελητές παιδοαναισθησιολόγοι. Από τους εναπομείναντες τρεις, εκτός της διευθύντριας, η μία παραιτήθηκε κάτω από το βάρος της υπερεφημέρευσης και οι άλλοι δύο -μετακινημένοι από ΜΕΘ Π.Γ.Ν.Π και Γ.Ν Άγιος Ανδρέας(αναισθησιολόγος ενηλίκων) βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.    

Όλα αυτά καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δημιουργούν μία σοβαρά προβληματική κατάσταση στον κρίσιμο τομέα της περίθαλψης του παιδιατρικού πληθυσμού, λόγω της υποστελέχωσης του συγκεκριμένου τμήματος. Ωστόσο, η κατάσταση ήταν γνωστή εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον και το Υπουργείο δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, δεν προχώρησε στην προκήρυξη ούτε μιας θέσης. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών ιδιώτη αναισθησιολόγου ενηλίκων για την “κάλυψη” των κενών. 

Η πραγματικότητα είναι ότι οι εφημερίες είναι πλέον επισφαλείς, με μεγάλο κίνδυνο να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν. Δεν αποτελούν λύση οι μετακινήσεις προσωπικού και μάλιστα μη εξειδικευμένου από άλλα νοσοκομεία για ημερήσιες εφημερίες.

Μάλιστα, πρόσφατα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε μόνο για την προκήρυξη δύο θέσεων παιδοαναισθησιολόγων και όχι για την πλήρωση του συνόλου των οργανικών θέσεων που απαιτούνται.  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

-Να πραγματοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλες οι μόνιμες προσλήψεις παιδοαναισθησιολόγων που απαιτούνται για να να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

- Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορεί να  καλύπτει τις ανάγκες ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

-Να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης για το παιδιατρικό νοσοκομείο.

 Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

Διαβάστε επίσης