Συγκέντρωση του ροταριανού ομίλου Κωστής Παλαμάς

Στο ξενοδοχείο MY WAY

Την Δεύτερα 30  Ιούνιου 2022, στο ξενοδοχείο MY WAY πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση του ροταριανού ομίλου Κωστής Παλαμάς με ομιλήτρια την κα Ιωάννα Παπαϊωάννου Γεωλόγο, Υπεύθυνη Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης.

Η κ. Παπαϊωάννου  Έχει σημαντικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και συλλογικό και ατομικό έργο στη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο των υπηρεσιακών της καθηκόντων συμμετέχει στην ενημέρωση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης– Εκπαίδευσης για την Αειφορία και διδακτικών τεχνικών για την ενεργητική μάθηση και τη διαθεματικότητα και οργανώνει δράσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον συνεργάζεται με Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλους φορείς για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.

H ομιλία είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που προβλημάτισε το ακροατήριο για το μεγάλο ενδιαφέρον που θα δημιουργήσει η αειφόρος ανάπτυξη  αν δεν ληφθούν μέτρα σεβασμού προς το περιβάλλον.                                                                                                                                   

Η βελτίωση του περιβάλλοντος ανέφερε ότι πρέπει να στηρίζεται σε μορφές φυσικές ώστε να προστατευτεί το περιβάλλον και για αυτό πρέπει να ξεκινήσει και να ενταθεί μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης από το κράτος ,τους τοπικούς παράγοντες και την οικογένεια, για να μπορέσουμε σαν κοινωνία να πειθαρχήσουμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Της παρουσίασης, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με την συμμετοχή μελών και φίλων του ομίλου και την ομιλήτρια.

Διαβάστε επίσης