Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις νέων κηδεμόνων σκύλων;

Οι απορίες που έχει ένας νέος κηδεμόνας σκύλου είναι πολλές: από τη βόλτα και την εκπαίδευση, μέχρι τη μεταφορά και την τουαλέτα. Ποιες είναι οι πιο συχνές από αυτές και ποιες οι απαντήσεις τους; 

 

Η απόκτηση ενός σκύλου αν και είναι μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές στη ζωή μας, μπορεί να γίνει αρκετά τρομακτική, ειδικά στην περίπτωση που δεν ήμασταν υπεύθυνοι ποτέ ξανά για κάποιο ζωάκι. Τα θετικά νέα είναι πως κάποια στιγμή όλοι οι φροντιστές ζώων είχαν ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες με μας.

 

Ποιες είναι λοιπόν οι συχνότερες από αυτές; 

 

Τι να προτιμήσω: κολάρο σκύλου ή σαμαράκι σκύλου; 

Τόσο τα κολάρα σκύλου όσο και τα σαμαράκια είναι αρκετά χρήσιμα στην καθημερινότητα ενός σκύλου, κυρίως γιατί αποτελούν απαραίτητα εξαρτήματα κατά τη διάρκεια της βόλτας. Πολλοί φροντιστές σκύλων όμως αναρωτιούνται ποιο από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε και τα δύο, αλλά για διαφορετικούς σκοπούς. 

Εάν ο σκύλος μας έχει την τάση να τεντώνει το λουρί του, το οποίο είναι συνδεδεμένο στο κολάρο, υπάρχει ο κίνδυνος η πράξη αυτή να γίνει επικίνδυνη για την υγεία του. Ένα απότομο και έντονο τράβηγμα μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση στα όργανα που βρίσκονται σε εκείνο το σημείο. Μερικές από τις παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να προκληθούν είναι βλάβες στον θυρεοειδή, στον λάρυγγα, στην τραχεία, στο αναπνευστικό, όπως και στο κυκλοφορικό και μυοσκελετικό τους σύστημα. 

Εν κατακλείδι, είναι προτιμότερο για τη βόλτα να προτιμάμε σαμαράκι σκύλου, καθώς οι δυνάμεις κατανέμονται ομοιόμορφα. Τα κολάρα σκύλου όμως είναι ιδανικά για την τοποθέτηση της ταυτότητας στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επίσης, αποτελεί ένδειξη πως ο σκύλος δεν είναι αδέσποτος. 

 

Πώς μπορώ να διαλέξω το κατάλληλο λουρί σκύλου; 

Η επιλογή του κατάλληλου λουριού αποτελεί και αυτή με τη σειρά της μια πρόκληση για κάθε νέο ιδιοκτήτη. Το τι είδος λουριού θα επιλέξουμε έχει άμεση σχέση με τις δραστηριότητες που έχουμε σκοπό να κάνουμε με τον σκύλο μας. Σε αντίθεση με τις γάτες οι οποίες είναι πλάσματα που διασκεδάζουν και γυμνάζονται μέσα στο σπίτι, οπότε οι ιδιοκτήτες τους μπορούν απλά να προμηθευτούν ένα ονυχοδρόμιο ή γενικότερα παιχνίδια για γάτες, οι σκύλοι έχουν ανάγκη τη βόλτα. 

Εάν θέλουμε να αφήσουμε χώρο στον σκύλο μας να εξερευνήσει και να παίξει, τότε το λουρί σκύλου που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι αρκετά μακρύ, έτσι ώστε ο σκύλος να έχει ελευθερία κίνησης και ταυτόχρονα όμως να μπορούμε να τον ελέγξουμε. Εάν ο σκύλος μας ακόμα εκπαιδεύεται ή αγχώνεται όταν έρχεται σε επαφή με αγνώστους, τότε είναι προτιμότερο να αγοράσουμε ένα κοντό λουρί, έτσι ώστε να τον έχουμε δίπλα μας. 

 

Πώς να επιλέξω τσάντα μεταφοράς σκύλου; 

Πριν αγοράσουμε τσάντα μεταφοράς σκύλου, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη διάφορους παράγοντες, οι οποίοι έχουν σχέση τόσο με τον σκύλο μας, όσο και με την καθημερινότητά μας. Ευτυχώς, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τσάντες μεταφοράς που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες. 

Αρχικά, θα πρέπει να υπολογίσουμε το μέγεθος του σκύλου μας. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να σκεφτούμε τις προτιμήσεις του. Του αρέσει περισσότερο να βλέπει γύρω του τον περιβάλλοντα χώρο ή αυτό είναι κάτι που τον φοβίζει και τον στρεσάρει. Από αυτό το χαρακτηριστικό θα αποφασίσουμε το πόσο ίσως διάφανη θα είναι η τσάντα μεταφοράς. Τέλος, έχουμε σκοπό να κινούμαστε περισσότερο με το αυτοκίνητο ή με τα μέσα μεταφοράς; Υπάρχουν τσάντες μεταφοράς σκύλου, οι οποίες είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για αυτοκίνητα. 

 

Είναι οι πάνες για σκύλους απαραίτητες τους πρώτους μήνες; 

Οι πάνες για σκύλους αποτελούν το Α και το Ω της εκπαίδευσης ενός κουταβιού. Είναι απαραίτητες κατά τους πρώτους μήνες, μέχρι ο σκύλος μας να μάθει και να εξοικειωθεί με τη διαδικασία της βόλτας. Σε αντίθεση με τις γάτες, όπου μια τουαλέτα γάτας μπορεί εύκολα να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, τα κουτάβια χρειάζονται επιμονή και υπομονή για να μάθουν. Γι’ αυτό και οι πάνες για σκύλους είναι τόσο σημαντικές.

 

Pet Shop Animal.gr

 

Διαβάστε επίσης