Πώς η σεξουαλική δυσλειτουργία του άνδρα επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού

 

Η συμβουλευτική ψυχολόγος – σεξολόγος, Ίρις Κρέμερ, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, αλλά και για τις βιολογικές και ψυχογενείς αιτίες της.

Η κ. Κρέμερ μίλησε για τον όρο «σεξουαλική λειτουργία» και τί περιλαμβάνει.

«Η σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα δεν είναι μόνο η στυτική, υπάρχουν κ αλλα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην σεξουαλική λειτουργία, την επιθυμία, την διέγερση ή τον οργασμό, γιατί είναι 3 διαφορετικές φάσεις και έτσι μπορούμε να δούμε σε όλα αυτά δυσλειτουργίες», ανέφερε αρχικά.

«Οργανικά αίτια, βλέπουμε τις δυσλειτουργίες σε πιο μεγάλες ηλικίες ανδρών, ενώ στις νεαρότερες είναι κυρίως ψυχολογικό. Έχουμε ένα άγχος επίδοσης, που είναι ένα συνηθισμένο άγχος σε όλες τις ηλικίες. Αυτό έχει να κανει κυρίως με τη στύση, το άγχος είναι ο εχθρός της στυτικής διέγερσης», πρόσθεσε.

Για το πώς το βιώνουν τα δύο φύλα, η κ. Κρέμερ ανέφερε πως, «ο άνδρας νιώθει ματαίωση, ακύρωση, και νιώθει ότι δεν έχει φέρει εις πέρας την αποστοή για την οποια έχει έρθει. Ύπάρχει πτώση στην αυτοπεποίθηση. Η γυναίκα απο την άλλη μπορεί να θυμώσει με τον σύντροφό της θεωρώντας ότι είναι δικό του πρόβλημα, αλλά μιλάμε για σχέση και το πρόβλημα είναι και των δύο».

«Η σχέση δοκιμάζεται γιατί καλούμαστε να λύσουμε ένα πρόβλημα κοινό και όχι μόνο του άντρα ή μόνο της γυναίκας. Όταν προκύπτει ένα ζήτημα σεξουαλικό, πρέπει να το συζητήσουμε με τον σύντροφό μας ή να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό εάν το πρόβλημα τείνει να γίνει χρόνιο», κατέληξε.

https://www.in.gr/