Πάτρα: Απάτη μαμούθ 135.500 ευρώ-Πώς εξαπάτησε την εταιρεία η "Τράπεζα"

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24

Ένα e mail στάθηκε ικανό για να καταφέρουν οι επιτήδειοι να αποσπάσουν πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από εταιρεία στην Πάτρα.

Συνολικά οι απατεώνες κατάφεραν να πάρουν 135.500 ευρώ, αλλά όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατάλαβαν τι είχε συμβεί ήταν πλέον αργά.

Το μόνο που τους απέμεινε ήταν να καταγγείλουν την απάτη στην Ασφάλεια Πατρών και να ξεκινήσουν ήδη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και υποκατάστημα στην Πάτρα και η οποία συναλάσσεται για τις δραστηριότητές της με Τράπεζες του εξωτερικού, μία εκ των οποίων στην Πολωνία.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας (σ.σ. στην Πάτρα) έλαβαν e mail στις αρχές Απριλίου σύμφωνα με το οποίο για τις υποχρεώσεις τους θα έπρεπε αντί για την Πολωνική Τράπεζα να καταβάλλουν τα χρήματα σε άλλη Τράπεζα Αγγλικών συμφερόντων.

Οι υπεύθυνοι υπάκουσαν στο μέηλ και πραγματοποίησαν τμηματικά δύο πληρωμές. Στην πρώτη συναλλαγή έγινε κατάθεση 71.000 ευρώ και στη δεύτερη 64.500 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έμειναν ήσυχοι πως είχαν εξοφλήσει, μέχρι που δέχθηκαν οχλήσεις από την κανονική Τράπεζα πώς οι λογαριασμοί τους ήσαν ανεξόφλητοι.

Τότε κατάλαβαν πως είχαν πέσει θύματα απάτης και στη συνέχεια κατέφγυγαν στην Αστυνομία για τα περαιτέρω.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ