Aθώωση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλου-πρώην Προέδρου του ΑΠΕ ΜΠΕ για τις καταγγελίες Θ.Δημάδη

 

 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε  τον δημοσιογράφο και πρώην Πρόεδρο-Γενικό Διευθυντή του Αθηναικού Μακεδονικού Πρακορείου Ειδήσεων ,αναφορικά με μήνυση του Θάνου Δημάδη για τηλεγραφήματα του ΑΠΕ ΜΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 για το διαβόητο “περούκα-γκέιτ”.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν μαραθώνια ,καθώς κράτησε δύο ημέρες , με την εξέταση μαρτύρων που ήταν παρόντες στο περιστατικό , το οποίο έλαβε χώρα πριν έξι χρόνια στο ξενοδοχείο Westin της Νέας Υόρκης,στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο μηνυτής είχε εντοπιστεί τότε από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας να παρακολουθεί μεταμφιεσμένος με περούκες ,μαζί με συνάδελφό του, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που βρίσκονταν στην Νέα Υόρκη για την ΓΣ του ΟΗΕ.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εξετάστηκαν Ελληνες αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου που διαδραματίστηκε τότε, αλλά και δύο Αμερικανοί υπήκοοι. Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας , η πρόεδρος του δικαστηρίου κήρυξε αθώο τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλο.

http://www.typologies.gr/

Διαβάστε επίσης