Πάτρα: Τελευταίες παραστάσεις της «Φαύστα» του Μποστ, από τη Θεατρική ομάδα "Ρωγμή"

 

Τελευταίες 3 παραστάσεις για το θεατρικό έργο η «Φαύστα» του Μποστ σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου στις 27-28-29 Μαΐου. 

Η γνωστή για τις επιτυχημένες της δουλειές, θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών «Ρωγμή», συνεχίζει δυναμικά με τη «Φαύστα» του Μποστ, στη σκηνή του Θεάτρου Επίκεντρο + σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η κόρη χάνεται κολυμβούσσα, φαγωμένη από ένα θαλάσσιο τέρας. Εμφανίζεται μετά από δέκα έτη, όταν την ψαρεύει ο πατέρας της. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, ο Μποστ ισχυρίζεται ότι το Ριτσάκι, παρατήρησε λεπτομερώς, ως περιηγητής, όλα τα μέρη τα οποία είχε επισκεφτεί το ψάρι, διαμορφώνοντας απόψεις πολιτικές και κοινωνικές. Το κοριτσάκι το τρώνε τέλος οι γάτοι και είναι λογικό, αφού μύριζε ψάρι. Τι θα έκαναν; Στους γάτους αρέσουν τα ψάρια. Άρα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη από το να κατασπαραχθεί, το ατυχές Ριτσάκι, από ορδές πεινασμένων κεραμιδόγατων. Σαν να μη γράφτηκε το 1962, αλλά αύριο.

Τα πάντα στο έργο του Μποστ, διέπονται από μία φρικτή λογική. Αφού κάτι συνέβη άπαξ, λογικό είναι να ξανασυμβεί.

 

Η «Φαύστα», έργο βαθύτατα πολιτικό, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Τι είναι λοιπόν λογικό και τι παράλογο; Θα το ανακαλύψουμε στο θέατρο Επίκεντρο+ .

 

Ώρες παραστάσεων: 21:00

Τηλ. κρατήσεων: 6934582236.

 

Διαβάστε επίσης