Αποσυνδέθηκε το τελευταίο καρτοτηλέφωνο της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη αποσυνέδεσε τον τελευταίο της τηλεφωνικό θάλαμο που λειτουργεί με κέρματα τη Δευτέρα 23 Μαΐου, τον περίφημο «θάλαμο πληρωμών», που αντικαταστάθηκε πριν από μερικά χρόνια από δωρεάν τερματικά WiFi. Αλλά το Μανχάταν θα κρατήσει εκτός λειτουργίας τέσσερις τηλεφωνικούς θαλάμους, αυτούς στους οποίους ο δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ μετατρέπεται στον υπερήρωα Σούπερμαν.

Το πρωί της Δευτέρας, η Νέα Υόρκη έβαλε τέλος σε έναν μύθο που διαδόθηκε στη λαϊκή κουλτούρα για δεκαετίες κόμικς, φωτογραφίας, κινηματογράφου και τηλεόρασης. Μπροστά στον Τύπο, οι δημοτικές αρχές και ο πρόεδρος του δήμου του Μανχάταν Μαρκ Λέβιν είχαν αποσυναρμολογήσει το τελευταίο «περίπτερο» που στεγαζόταν δύο τηλέφωνα και τοποθέτησαν σε ένα φορτηγό.

«Ήμουν εδώ σήμερα για ένα τελευταίο «αντίο» στους διάσημους - ή διαβόητους; - τηλεφωνικούς θαλάμους της Νέας Υόρκης. Δεν θα μου λείψει η έλλειψη ήχου κλήσης, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ένιωσα μια νοσταλγία πο έφυγε», έγραψε ο Μαρκ Λέβιν στο Twitter. Ο εκλεγμένος Δημοκρατικός είπε ότι δεν μετανιώνει πραγματικά για τις μέρες που αυτά τα τηλέφωνα δούλευαν το μισό χρόνο, όταν έπρεπε να σκάβετε τις τσέπες σας για να βρει κάποιος 25 σεντ ή να κάνει ουρά για να τηλεφωνήσει στη μέση του δρόμου.

Τα ενσύρματα καρτοτηλέφωνα άρχισαν να εξαφανίζονται από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 2000 καθώς εμφανίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια στη δεκαετία του 2010 με την έκρηξη των smartphone. Από το 2015, το Μανχάταν επιτάχυνε την εγκατάσταση χιλιάδων σημείων πρόσβασης LinkNYC που προσφέρουν WiFi και δωρεάν τοπικές κλήσεις. Αυτά τα νέα περίπτερα θα πρέπει σταδιακά να συνδεθούν στο δίκτυο 5G. «Είναι πραγματικά το τέλος μιας εποχής, αλλά επίσης, ελπίζουμε, η αρχή μιας νέας εποχής με πιο ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία», ευχήθηκε ο Λέβιν, αναφερόμενος στις γειτονιές του βόρειου Μανχάταν, ιδιαίτερα το Χάρλεμ, που καλύπτονται λιγότερο από δίκτυα τηλεφώνου και διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το Μανχάταν θα διατηρήσει τέσσερις παλιομοδίτικούς τηλεφωνικούς θαλάμους στο πιο πολυτελές Upper West Side, στη λεωφόρο West End στις οδούς 66, 90, 100 και .

naftemporiki.gr