Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων

του Κώστα Κόντη , Περιφερειακού Συμβούλου Δυτ. Ελλάδας


Τις τελευταίες ημέρες γίναμε κοινωνοί της πρόσφατης απόφασης από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για λήξη λειτουργίας των καταστημάτων της σε Καλάβρυτα και Κάτω Αχαΐα.!
Η εξέλιξη αυτή είναι δυσμενέστατη για τις τοπικές κοινωνίες που εξηπηρετούνταν για τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές τους.
Παρόμοιες αποφάσεις άρχισαν να υλοποιούνται σε μεγάλη έκταση από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ..!!!! Αυτό συμβαίνει γιατί η πολιτική της, διαμόρφωσε το περιβάλλον εκείνο που επιτρέπει ίσως και να προτρέπει το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων.!
Από τη μια η μείωση του προσωπικού, από την άλλη η άγνοια του κοινωνικού ρόλου μιας τέτοιας επιχείρησης είναι οι ουσιαστικές αιτίες στις οποίες βασίζονται οι συγκεκριμένες αποφάσεις.!
Καίτοι η Τράπεζα Πειραιώς ευεργετήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία χαρίζοντάς της εν μια νυκτί το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, καίτοι ανακεφαλαιώθηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού, δε θέλει να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της έναντι αυτού. Λειτουργεί βλέπετε, σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης πολιτικής με γνώμονα μόνο το οικονομικό κέρδος και όφελος.!!!!
Εάν θεωρείται αυτό ανάπτυξη κατά την κυβέρνηση, τότε τη χαρίζουμε αυτή την ανάπτυξη στον κ. Γεωργιάδη και τους υποστηρικτές του.
Εμείς θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και ευελπιστούμε εν ευθέτω χρόνω να μας δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης τέτοιων αδικιών.!
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ