Το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτα – Έτοιμο σε λίγα λεπτά

23/05/2022 | 22:47

Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να δροσιστείτε μιας και οι ζέστες αναμένεται να μείνουν για τα καλά.

Πιο συγκεκριμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει για άλλη μια φορά την λύση μιας και το παγωτό σοκολάτα που θα φτιάξετε θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. (Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό και με βανίλια)

 Το απόλυτο παγωτό σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 πρέζα/ες αλάτι
1 βανίλια
350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
50 γρ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Για το τέλειο παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Δείτε συνταγές για δροσιστικά σπιτικά παγωτά με ή χωρίς παγωτομηχανή.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
Φτιάξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις και απολαύστε το δροσιστικό σπιτικό αποτέλεσμα με τους αγαπημένους σας. Ακολουθήστε τα μυστικά μου και όλοι θα παραμιλούν με το αποτέλεσμα.

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Παναγοπούλα: Η μοίρα “έφερε” μαζί με το γάμο την κηδεία!-Η απόφαση της συντρόφου του 54χρονου νεκρού να παντρέψει σήμερα την κόρη της και να τιμήσει τον αδικοχαμένο Μάκη

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Χαμός στην Αγ. Σοφίας, επιτέθηκαν σε κοπέλα και αστυνομικό ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην εθνική οδό: Επί ένα χιλιόμετρο το ΙΧ της 70χρονης κινείτο ανάποδα στο δρόμο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου