ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιοι εκλέγονται από την Αχαΐα στη νέα ΚΕ - Οι συσχετισμοί και οι... εκπλήξεις - Τα τελικά αποτελέσματα

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για όσους εκλεγούν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Μέχρι ώρας, σε σύνολο 4.449 ψηφισάντων έχουν καταμετρηθεί 3.139 ψηφοδέλτια.

Στην Αχαΐα, ένα από τα πιο παραδοσιακά προπύργια του κόμματος, η αγωνία είναι μεγάλη ανάμεσα στους υποψηφίους για τα τελικά αποτελέσματα που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του tempo24.news, από την Αχαΐα θα εκλεγούν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 8 στελέχη, ανάμεσά τους δύο γυναίκες.

 

Πρόκειται για τους:

1. Άρη Καρβούνη που βρίσκεται στην 23η θέση πανελλαδικά με 467 ψήφους.

2. Άρη Γκατζόγια που βρίσκεται στην 46η θέση πανελλαδικά με 410 ψήφους.

3. Γρηγόρη Αλεξόπουλο που βρίσκεται στην 81η θέση πανελλαδικά με 355 ψήφους.

4. Μανώλη Βουγιουκαλάκη που βρίσκεται στην 83η θέση πανελλαδικά με 353 ψήφους.

5. Θανάση Πετρόπουλο που βρίσκεται στην 127η θέση πανελλαδικά με 302 ψήφους.

6. Γαβριήλ Χαραζίδη που βρίσκεται στην 225η θέση πανελλαδικά με 229 ψήφους.

7. Αγγέλα Τριανταφύλλου που βρίσκεται στην 282η θέση πανελλαδικά με 193 ψήφους.

8. Αντωνία Παπαλεξάτου με 309 ψήφους.

 

Ακολουθούν οι Χρήστος Οικονόμου και Γεράσιμος Φεσσιάν που μέχρι ώρας δεν εκλέγονται.

Δείτε εδώ τα τελικά αποτελέσματα σταυροδοσίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και τόσο ο αριθμός των ψήφων και η σειρά, όσο και το τελικό αποτέλεσμα για τη σύνθεση της νέας Κ.Ε. αναμένεται να μεταβληθούν αφού θα εφαρμοστεί και το μέτρο της ποσόστωσης.

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Οι συσχετισμοί

Από πλευράς συσχετισμών δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της με ποσοστά άνω του 65%.

Στις πρώτες 300 θέσεις οι γυναίκες είναι 61. Κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε» τους τελευταίους 39 άνδρες λόγω της ποσόστωσης τού 1/3 στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, στις ποσοστώσεις πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 7 που πρέπει να προέρχονται από τον απόδημο ελληνισμό, οι 3 ΑμΕΑ, οι 20 από τις εσωκομματικές τάσεις (Ανανεωτική Αριστερά κ.λπ.) και το 10% που πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών.

Η σειρά κατάταξης

Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (1.789 ψήφους ως τώρα), τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (1.189 ψήφους μέχρι στιγμής), που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι «γεννηματικών», αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από «ανδρουλακικούς».

Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, με 1.051 ψήφους ως τώρα.

Τέταρτος κατατάσσεται ο Κώστας Παπαδημητρίου (737 ψήφους), ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πριμοδοτήθηκε από το σύστημα Ανδρουλάκη.

Πέμπτος ο «παπανδρεϊκός» Φίλιππος Σαχινίδης, και έκτος ο επίσης «παπανδρεϊκός» Μιχάλης Καρχιμάκης.

Έβδομος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, όγδοος ο Παναγιώτης Ψυχογιός, ένατος ο Συμεών Δανιηλίδης (προερχόμενος από το «γεννηματικό» μπλοκ).

Πολύ ψηλά εκλέγεται ο Παύλος Χρηστίδης (στη 10η θέση ως τώρα, με 630 σταυρούς), που στηρίχθηκε από «γεννηματικούς», νεολαίους και προεδρικούς, ενώ κατάφερε να εκλέξει και 5-6 από την «ομάδα» του, όπως τον Μιχάλη Τολίκα από τη ΝΕ Λάρισας (15ος).