«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καρκίνο, αλλά τώρα τον έχει ξεπεράσει» – Νέες αποκαλύψεις για την υγεία του

Σενάρια γύρω από την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ρωσίας κυκλοφορούν εδώ και χρόνια. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα σενάρια όμως αυτά εντάθηκαν και στα περισσότερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται «πολύ άρρωστος». 

Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο πολλές φορές έχουν υποστηρίξει ότι ο 69χρονος πρόεδρος της Ρωσίας έχει καρκίνο. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Όλιβερ Στόουν, ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατόρθωσε να μπει στα άδυτα του Κρεμλίνου και να συνομιλήσει επί μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, ο βραβευμένος σκηνοθέτης – που έκανε μια σειρά συνεντεύξεων στον Ρώσο πρόεδρο – δηλώνει πως σήμερα το έχει ξεπεράσει. 

«Ο Πούτιν υπέφερε από καρκίνο αλλά το έχει ξεπεράσει», δήλωσε το Σάββατο (21.05.2022) ο Όλιβερ Στόουν, σε συνέντευξή του στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος είναι Ρωσοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης αποκάλυψε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας (σ.σ. προφανώς εννοεί ότι μείωσε τις δημόσιες εμφανίσεις του και όλες οι επαφές του γίνονται με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα).

Ο Όλιβερ Στόουν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία και υποστήριξε πως η λανθασμένη κρίση του Βλαντιμίρ Πούτιν ίσως οφείλεται στο ό,τι έχει χάσει την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον λαό.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν λάμβανε τις σωστές πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες του σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. «Ίσως δεν ήταν καλά πληροφορημένος για τον βαθμό συνεργασίας που θα είχε με τους Ρώσους της Ουκρανίας… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που δεν αξιολόγησε την κατάσταση σωστά», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όλιβερ Στόουν, ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατόρθωσε να μπει στα άδυτα του Κρεμλίνου και να συνομιλήσει επί μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από το 2015 μέχρι το 2017. Και αυτό γιατί ο βραβευμένος σκηνοθέτης έκανε μια σειρά συνεντεύξεων στον πρόεδρο της Ρωσίας, οι οποίες προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση το 2017 σε τέσσερα επεισόδια υπό τον τίτλο «The Putin Interviews».