Καλάβρυτα - Εθνικός 1-2: Μετά από 3 χρόνια ξανά στην Β' κατηγορία


Ήττα για την Α.Ε.Καλαβρύτων από τον Εθνικό Πατρών στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων με σκορ 2-1 και "αντίο" από την Α' κατηγορία μετά από τρία χρόνια παραμονής.
Τα Καλάβρυτα πάλεψαν όλα τα παιχνίδια και στάθηκαν παλικαρίσια σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο Πρωτάθλημα. Ομάδα που ξεχώρισε η Α.Ε.Καλαβρύτων για το αγωνιστικό ήθος, φιλοξενία, αγωνιστικότητα, με παίκτες γηγενείς, ομάδα οικογένεια και αξιοπρέπεια, ομάδα που παίζει για την φανέλα των Καλαβρύτων. Για αυτό και οι παίκτες σήμερα δάκρυσαν, έκλαψαν στεναχωρήθηκαν αλλά αμέσως μετά έδωσαν όρκο επιστροφής.
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες καταχειροκροτήθηκαν παρατεταμένα από την εξέδρα που για άλλη μια φορά έδωσε βροντερό παρών. Στα αποδυτήρια παίκτες, προπονητές μαζί και ο Πρόεδρος Τάκης Βαρβιτσιώτης και ο Γενικός Αρχηγός Νίκος Κυριαζής ένα κουβάρι με υπόσχεση για το μέλλον. 
Ο Πρόεδρος δήλωσε περήφανος για αυτήν την ομάδα η οποία όπως τόνισε θα παραμείνει ως έχει με την ίδια φιλοσοφία και στόχο να συνεχίσει να κάνει την διαφορά προτάσσοντας το ήθος, το πάθος, την προώθηση των παιδιών των Ακαδημιών και την διατήρηση της ίδιας ομάδας με παίκτες και προπονητές.
Ο σημερινός αγώνας ήταν ένα ντέρμπυ ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες με ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και δύναμη χωρίς ωστόσο τις μεγάλες φάσεις. Τα Καλάβρυτα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πίεσαν από την αρχή και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16' με απευθείας χτύπημα φάουλ του Σταύρου Τσσαβαλά. Χωρίς πολλές φάσεις αλλά με δυνατές μονομαχίες ολοκληρώθηκε το α' ημίχρονο. Στο β μέρος ένα χέρι στην μικρή περιοχή των Καλαβρύτων έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν με πέναλτι (Μαντάς 65'). Η ολική ανατροπή ήρθε στο 80' όπου μετά από ένα λάθος διώξιμο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Παπαγεωργίου να σουτάρει και να σημειώσει το 1-2. Τα Καλάβρυτα πίεσαν ήθελαν 2 πλέον τέρματα αλλά δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι.
Για τα Καλάβρυτα αγωνίστηκαν: Παπαδημητρόπουλος, Βλάχος, Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Αντύπας, Στ. Τσαβαλάς, Σκιαδάς, Μητρόπουλος, Κουτρουμάνης, Γ. Τσαβαλάς, Κουτρουμάνης (αλλαγές Ρετζίνο, Γκλαβάς και Βραχλιώτης) στον πάγκο Λέσης, Βάκρινος, Παπαβραμόπουλος, Φλογεράς, Θεοδούλης και Αντριάνο). Χωρίς λάθη η διαιτησία του κ. Φωκά και των βοηθών του. 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ