Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 84-74: Τέταρτοι οι ερυθρόλευκοι στο Final Four της Euroleague

 

Άδειος από ενέργεια και ψυχολογία, μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά από την Αναντολού Εφές, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στον «μικρό τελικό» του φάιναλ φορ της Euroleague, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην τέταρτη θέση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 84-74 από την Μπαρτσελόνα στο Βελιγράδι και πλέον επικεντρώνονται στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών/Basket League και στη διεκδίκηση του νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι μουδιασμένος και χωρίς ενέργεια με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να προηγηθεί 10-4, με τους Πειραιώτες να παίρνουν πόντους από ατομικές ενέργειες του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ουόκαπ με τρίποντο μείωσε σε 10-7, ενώ ο Ολυμπιακός παρέμεινε σε κοντινή απόσταση από τους Καταλανούς. Οι Βεζένκοφ, Σλούκας και Μάρτιν έδωσαν λύσεις με τη Μπαρτσελόνα να προηγείται 20-18 στο 10’.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με σερί 6-0 και να προηγείται 26-20 μετά την ισοφάριση από τον Σλούκα. Οι Μάρτιν, ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης παρουσιάστηκαν στη συνέχεια αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει 28-28 αρχικά και να προσπεράσει 31-30 στη συνέχεια με πόντους του Σλούκα. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια με τον Ζαν Σαρλ να καρφώνει και να δίνει νέο προβάδισμα στους Πειραιώτες με 38-37. Στο τέλος η Μπαρτσελόνα έτρεξε σερί 8-0 και προηγήθηκε στο ημίχρονο 45-38.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης