O Έλον Μασκ τα βάζει με την ισχυρότερη κυβέρνηση του κόσμου

Ο πιο γνωστός ίσως επιχειρηματίας στον πλανήτη έχει έρθει σε μετωπική σύγκρουση με την πιο ισχυρή κυβέρνηση στον πλανήτη. Ο Έλον Μασκ θεωρεί επιζήμια την πολιτική και τις ιδέες του Τζο Μπάιντεν και δεν το κρύβει. Έχει μάλιστα ενταχθεί στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων στον «πολιτισμικό πόλεμο» (culture war) που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή ο Μασκ διαμαρτυρήθηκε ότι ο Λευκός Οίκος «έχει κάνει τα πάντα για να παρακάμψει και να αγνοήσει την Tesla». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει ότι θα ψηφίσει Ρεπουμπλικάνους στις εκλογές. Ο διευθύνων σύμβουλος των Tesla  και Space X έχει εντείνει τις πολιτικές του αναφορές και σχόλια μετά την συμφωνία του για εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μία κίνηση που έχει θορυβήσει πολλούς Δημοκρατικούς, αλλά όχι και τους Ρεπουμπλικάνους που βλέπουν στο πρόσωπο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη έναν νέο σύμμαχο.

Εάν τελικά η συμφωνία ολοκληρωθεί θα προστεθεί ένα πανίσχυρο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (και κατά συνέπεια επιρροής) στην αυτοκρατορία του Μασκ, που περιλαμβάνει σήμερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλιακά πάνελ, αλλά και διαστημικά σκάφη και δορυφόρους.

Είναι βέβαιο πως σε περίπτωση που περάσει στα χέρια του το Twitter, θα βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών. Αν η κυβέρνηση Μπάιντεν σπεύσει να ασκήσει κριτική στον δισεκατομμυριούχο ή εμφανιστεί να εμπλέκεται στη δημόσια αντιπαράθεση με εκείνον, τότε μάλλον θα του κάνει ένα «δώρο». Και τούτο γιατί εκείνος θα μπορεί πιο εύκολα να απορρίψει τον ρυθμιστικό έλεγχο ως πολιτικά υποκινούμενη επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως ο 50χρονος Μασκ εξαπολύει συχνά βέλη κατά της γραφειοκρατίας της Ουάσιγκκτον, δεν είναι σε καμία περίπτωση outsider του συστήματος. Έχει υπογράψει συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων με το κράτος, για τη μεταφορά αστροναυτών της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και την κατασκευή μυστικών δορυφόρων για τον αμερικανικό στρατό. Δεν δίνει πάντως πολλά χρήματα σε λόμπινγκ (συγκριτικά τουλάχιστον με τα ποσά που διαθέτουν μεγάλες, παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες). Και ίσως τελικά δεν χρειάζεται…