Πλάτωνας Μαρλαφέκας: Η έλευση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου θα κάνει την Αχαΐα ελκυστικότερη για επενδύσεις

Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Την έναρξη των μεγάλων έργων υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαιρέτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω:

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την έναρξη των έργων κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα προκαλούν ικανοποίηση στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής που περίμενε για αρκετά χρόνια να αρθεί ο αποκλεισμός της από τη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας την τελευταία δεκαετία, και πλέον, επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είναι ενδεικτικό ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε προκρίνει από το 2006 την εισαγωγή του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η Πάτρα, αλλά η συγκεκριμένη ευκαιρία δεν αξιοποιήθηκε από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας εκείνης της περιόδου. 

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το φυσικό αέριο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα στην ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών μονάδων αλλά και συνεισφορά σε πολύ σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους σε πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και στα νοικοκυριά. Γι’ αυτό και τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε ολόθερμα το αίτημα για να φτάσει η συγκεκριμένη μορφή ενέργειας στον τόπο μας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως ήταν η συνδρομή του Επιμελητηρίου στην εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα, η συγκέντρωση ερωτηματολογίου για την εκπόνηση της προμελέτης του έργου κ.ά. 

Η έλευση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) θα κάνει την Αχαΐα ελκυστικότερη για επενδύσεις ενώ τα οφέλη σε λειτουργικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο θα είναι μεγάλα. Μακροπρόθεσμα θα τονωθούν η απασχόληση, η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα.».

 

Διαβάστε επίσης