Εργατικό Κέντρο & Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Σαββατοκύριακο

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, αναφέρονται τα εξής:

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ' αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας, τη νεολαία να είναι σε επαγρύπνηση και διαρκή ετοιμότητα καθώς ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι μεγάλος, ενώ ταυτόχρονα βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Απαντάμε αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό μας πίσω από τα συμφέροντα των ληστών - ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Πρόκειται για έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο ληστή. Τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα και εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Καλούμε τον λαό να προβληματιστεί: Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο και θύμα αντιποίνων; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο “ουκρανικό μέτωπο”, στις δεκάδες αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών; Οι μύθοι τους έχουν καταρρεύσει.

Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Όλοι τώρα στον αγώνα! Καμία επανάπαυση!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές-ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στο πολεμικό σφαγείο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών. Αυτό δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική δράση. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.

Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις – ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ 

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00ΠΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

 

Διαβάστε επίσης