«Συμμαχία για την Υγεία»: 6η ΥΠΕ και Επιμελητήριο Αχαΐας έστησαν "φράγμα" κατά της πανδημίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Καρβέλης - Μαρλαφέκας παρουσίασαν τα αποτελέσματα συνεργασίας των δύο φορέων

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ  Γιάννης Καρβέλης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας  Πλάτωνας Μαρλαφέκας, στο πλαίσιο της δράσης «Συμμαχία για την Υγεία».

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τη συνεργασία των δύο φορέων που αφορά τους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά της covid 19 οι οποίοι πραγματοποιούνται καθημερινά αλλά και για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περίοδο της πανδημίας, που τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθιστούσαν δύσκολη την προσέγγιση του κοινού στα νοσοκομεία.

e2.jpg

Σχετικά με τα δωρεάν rapid test, ύστερα από πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ που πραγματοποιούνται στο Επιμελητήριο, ο κ. Καρβέλης ευχαρίστησε τον κ. Μαρλαφέκα για την παραχώρηση του χώρου τονίζοντας:  "Είναι σημαντικό ότι το Επιμελητήριο πέρασε στην αντίληψη του πατρινού πολίτη ως το απόλυτο σημείο αναφοράς για τον υγειονομικό έλεγχο τεστ αντιγόνου κατά του νέου κορονοιού"".

Πρόσθεσε πως από τις 5 Ιανουαρίου του 2021  μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου 189.878 δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί συνολικά 12.382 θετικά κρούσματα.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε πως οι υποδομές του Επιμελητηρίου παραμένουν στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και και στην εξωτερική αίθουσα που παραχώρησε ο Φορέας τον Ιούνιο του 2021 προς το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π., ύστερα πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία και με  την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, προκειμένου να είναι εύκολη η προσέγγιση νέων αιμοδοτών στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Συνολικά αιμοδότησαν 372 άτομα.

Η 6η ΥΠΕ και το Επιμελητήριο Αχαΐας σχεδιάζουν και άλλες δράσεις ενώ τα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό θα συνεχιστούν το καλοκαίρι στις παραλίες, προκειμένου να είναι προσβάσιμη η διαδικασία για τους λουόμενους.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης